ΤΟΠΙΚΑ

Ελλείψεις στα πολυδύναμα εμβόλια

ελλείψεις-στα-πολυδύναμα-εμβόλια-522106

Συνεχίζονται οι ελλείψεις που παρατηρούνται στα πολυδύναμα παιδικά εμβόλια για πολύ καιρό, ενώ στο μεταξύ μεγαλώνει η λίστα των φαρμάκων που δεν συνταγογραφούνται, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να καλούνται να πληρώσουν περισσότερα χρήματα από την τσέπη τους.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Ματσιόλης υπογραμμίζει ότι το πρόβλημα έχει κατ’ επανάληψη τεθεί υπόψη του ΕΟΦ, αλλά δεν έχει δοθεί ακόμη λύση και κανείς δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει επακριβώς τι μέλλει γενέσθαι. «Οι εταιρίες λένε ότι το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό, εμείς ξέρουμε ότι υπάρχει το πρόβλημα της κρίσης που εντείνεται περισσότερο στη χώρα μας, και πραγματικά είναι ένας Γολγοθάς για τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι πρέπει να ανταποκριθούν στο «κλείσιμο» μιας συνταγής στους ασφαλισμένους και στους παιδιάτρους» όπως σημειώνει ο κ. Ματσιόλης.

Αναφερόμενος στα γενικότερα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της μείωσης των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, ο πρόεδρος των φαρμακοποιών υπογραμμίζει ότι οι ασθενείς προσπαθούν με το λιγότερο δυνατό κόστος να καλύψουν τις ανάγκες τους.

«Όσο μεγαλώνει η αρνητική λίστα στην περίοδο της κρίσης, οι ασφαλισμένοι καλούνται να πληρώσουν περισσότερα χρήματα από την τσέπη τους, και αυτό σημαίνει ότι πολλοί στερούνται την υγεία τους, γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν το κόστος αγοράς των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων» όπως αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Το πρόβλημα καθίσταται ευδιάκριτο σε καθημερινή βάση, ενώ όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, πολλοί χρονίως πάσχοντες δυσκολεύονται να αγοράσουν ακόμη και τα αναγκαία, «λόγω της παρατεταμένης ύφεσης και των μνημονιακών επιλογών των κυβερνόντων». Συνεχίζεται η εικόνα «της έλλειψης που υπάρχει εδώ και καιρό, και επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, όσο η κρίση μεγαλώνει στα ελληνικά νοικοκυριά» επισημαίνει ο ίδιος, δίνοντας το στίγμα της ύφεσης που παρατηρείται σε όλους τους κλάδους, μηδέ εξαιρουμένου του φαρμακευτικού.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου