ΤΟΠΙΚΑ

Πλούσιες εικόνες μέσα από στίχους

πλούσιες-εικόνες-μέσα-από-στίχους-523210

Πλούσιες εικόνες μέσα από λίγες μόνο λέξεις, σε στιχάκια που γέμισαν την «κολώνα της ποίησης» στη θόλο του κτηρίου Παπαστράτου δημιούργησαν φοιτητές και μαθητές του Βόλου, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Μαθητές από το 2ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου συμμετείχαν στην καθιερωμένη από το 2006 δράση του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με στόχο την ευαισθητοποίηση της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και της τοπικής κοινωνίας μέσα από την ποίηση.

Ποιήματα διαχρονικά, μεγάλων Ελλήνων και ξένων ποιητών, αλλά δημιουργίες των ίδιων των φοιτητών και των μαθητών, γέμισαν την κολώνα της ποίησης στο κτήριο Παπαστράτου και έστειλαν ποικίλα μηνύματα.

Προηγουμένως φοιτήτριες του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης τύπωσαν και μοίρασαν σε καθηγητές και εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο στιχάκια σε χαρτί.

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Τασούλα Τσιλιμένη, με τον καθηγητή εικαστικών Απ. Μαγουλιώτη και τις φοιτήτριες Προσχολικής Εκπαίδευσης Κυριακή Νατσίδου και Πηνελόπη Καλαντζή

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Τασούλα Τσιλιμένη, «στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε την πανεπιστημιακή κοινότητα και την τοπική κοινωνία. Πιστεύω ότι η δράση αγγίζει τους ανθρώπους».

«Η μαγεία της ποίησης είναι ότι μπορεί να περιγράψει με μικρούς στίχους πολύ ωραίες εικόνες», ανέφερε ο καθηγητής Εικαστικών του πανεπιστημίου, Αποστόλης Μαγουλιώτης.

Στις δράσεις ενεργό ρόλο ανέλαβαν οι φοιτήτριες. «Επιλέξαμε περίπου 40 ποιήματα με μικρούς στίχους, τα τυπώσαμε και τα διανείμαμε σε καθηγητές και εργαζόμενους», ανέφερε η πρωτοετής φοιτήτρια του ΠΤΠΕ, Κυριακή Νατσίδου. «Πιστεύω ότι ως μελλοντικοί εκπαιδευτικοί πρέπει να γνωρίζουμε ποίηση. Πρόκειται για ένα παρεξηγημένο είδος τέχνης, που όμως θα πρέπει να γνωρίσουν οι άνθρωποι», σχολίασε από την πλευρά της η τριτοετής φοιτήτρια του ΠΤΠΕ, Πηνελόπη Καλαντζή.

Απήγγειλαν ποίημα για τον Κολοκοτρώνη

Την ποιητική παράσταση «έκλεψαν» οι μαθητές της Ε’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, που έγραψαν και απήγγειλαν στη Θόλο του Παπαστράτου, ποίημα για τον Κολοκοτρώνη.

«Οι μαθητές εμπνεύστηκαν από τον ήρωα Κολοκοτρώνη, και ενόψει της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 έγραψαν το δικό τους ποίημα. Παράλληλα στο σχολείο, έγιναν δράσεις για την ποίηση», ανέφερε η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, Δέσποινα Μουζαλά.

Δασκάλα της Ε’ τάξης είναι η Ζωή Μαργαρίτη και δασκάλα παράλληλης στήριξης η Ελένη Θεοδοσίου. Στη συγγραφή και απαγγελία του ποιήματος συμμετείχαν οι μαθητές: Δημήτρης Βλιώρας, Μαρία Λουίζα Γιαρέντη, Μαρία Βασιλική Γουργούλια, Βασίλειος Καβούρας, Χαράλαμπος Κανούτας, Ιωάννα Καρτσιώτη, Νικόλαος Κουκουσέλης, Μαρία Κουτρούμπα, Χρήστος Κουτρούμπας, Αλέξανδρος Λιάτσικος, Γεωργία Μουλά, Μαρία Πέτρου, Ιωάννης Πούσιας, Εμμανουήλ Τσεκούρας, Γεωργία Τσιούρη, Ιωάννα Τσοκανάκη, Ειρήνη Βασιλική Τσούκα και Ορέστης Χαρίτος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου