ΑΛΜΥΡΟΣ

Πανελλήνια διάκριση χορωδιών

πανελλήνια-διάκριση-χορωδιών-523279

Πανελλήνια διάκριση για τη σύμπραξη χορωδιών του 1ου και του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού, και του Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου. Οι 48 μαθητές που συμμετέχουν στη σύμπραξη, θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε διεθνές φεστιβάλ χορωδιών, που θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως την 6η Μαΐου, στη Νάπολη της Ιταλίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η σύμπραξη των τριών χορωδιών, έλαβε μέρος στο 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας που διήρκησε ένα δεκαήμερο, έως την προηγούμενη Κυριακή και στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκε ο 9ος διαγωνισμός σχολικών χορωδιών.

Η σύμπραξη από τη Μαγνησία, κατάφερε να διακριθεί στις τρεις πρώτες θέσεις, ανάμεσα σε χορωδίες μουσικών σχολείων, ιδιωτικών σχολείων και σχολείων απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Από την Κύπρο έως τον Έβρο: ένα τραγούδι δρόμος», ήταν ο τίτλος του ρεπερτορίου της χορωδιακής σχολικής σύμπραξης, που παρουσίασε μουσικά κομμάτια από την Κύπρο, τη Μακεδονία, την Ήπειρο. Μάλιστα το παραδοσιακό κυπριακό κομμάτι «Τηλλυρκώτισσα» που απέδωσαν οι μαθητές, έκλεψε την… καρδιά του γνωστού παρουσιαστή Αλέξη Κωστάλα, ο οποίος ζήτησε από τη χορωδία να το παίξει και δεύτερη φορά.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι μαθητές πέτυχαν τη μεγάλη αυτή διάκριση με μόλις τέσσερις μήνες δουλειάς. Δύο αδερφές, η Ζηνοβία και η Νικολέττα Ρούσση, ένωσαν τις χορωδίες των τριών σχολείων και δούλεψαν με τα παιδιά, οδηγώντας τους στην κορυφή.

Η Ζηνοβία είναι καθηγήτρια μουσικής στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού και η αδερφή της Νικολέττα στο Γυμνάσιο Ν. Αγχιάλου. Τους τελευταίους τέσσερις μήνες, συμμετέχουν σε κοινό διασχολικό πρόγραμμα παραδοσιακής μουσικής, στο πλαίσιο του οποίου συνέπραξαν με τις χορωδίες και τις ορχήστρες τους.

Η διάκριση της ομάδας ανακοινώθηκε μόλις χθες στα τρία σχολεία, τα οποία κλήθηκαν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε διεθνές φεστιβάλ τον ερχόμενο Μάιο στη Νάπολη της Ιταλίας.

Σύμφωνα με το διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού, Χρήστο Καλλέ, «καλλιεργούμε τη φιλία των λαών μέσα από τη μουσική και μάλιστα την παραδοσιακή». Ο ίδιος ανέφερε ότι στα τέλη Ιουνίου, προγραμματίζεται μεγάλη συναυλία στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου