ΤΟΠΙΚΑ

30 ποδήλατα «περιμένουν» τον κάτοχό τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας

30-ποδήλατα-περιμένουν-τον-κάτοχό-του-523621

Αφαιρέθηκαν παρανόμως από τους ιδιοκτήτες τους και μετά τη χρήση τους εγκαταλείφθηκαν σε διάφορα σημεία του Πολεοδομικού Συγκροτήματος. Τριάντα συνολικά ποδήλατα φυλάσσονται σε χώρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας και «περιμένουν» τους κατόχους τους να τα αναζητήσουν.

Το τηλέφωνο στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου χτυπά ανά τακτά διαστήματα, με τους πολίτες να ενημερώνουν για ποδήλατα που δεν τα αναζητά κανείς, τα οποία βρίσκονται επί μέρες έξω από τα σπίτια τους. Οι αστυνομικοί σπεύδουν στα σημεία και μεταφέρουν τα ποδήλατα στη Διεύθυνση.

Ωστόσο, εδώ και καιρό -σε ορισμένες περιπτώσεις και μήνες- κανένας δεν εκδηλώνει ενδιαφέρον στην αστυνομία. Για κάποιο λόγο οι νόμιμοι κάτοχοι των αφαιρεθέντων ποδηλάτων έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια, ίσως γιατί πιστεύουν ότι δεν πρόκειται ποτέ να τα βρουν.

Οι κλοπές ποδηλάτων είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί συχνά την αστυνομία και ταλαιπωρεί πολλούς κατοίκους του Βόλου. Ορισμένοι χρησιμοποιούν αποκλειστικά το εν λόγω μέσο για τις μετακινήσεις τους και πέφτουν αλλεπάλληλα θύματα κλοπών, ιδιαίτερα αν έχουν ακριβά εξαρτήματα.

Κάθε χρόνο φαίνεται ότι γίνονται τουλάχιστον πενήντα κλοπές. Πρόκειται για αυτές τις υποθέσεις, μόνο που έρχονται σε γνώση της αστυνομίας, καθώς αρκετοί πολίτες δεν επιδιώκουν να καταγγείλουν το περιστατικό. Είναι χαρακτηριστικό, ότι όταν οι αστυνομικοί αποδίδουν τα ποδήλατα στους νόμιμους κατόχους, τότε οι τελευταίοι τα παραλαμβάνουν με ικανοποίηση, αλλά δεν επιθυμούν να αναφέρουν την κλοπή.

Για την παραλαβή των ποδηλάτων οι κάτοχοι πρέπει να προσκομίσουν στην αστυνομία αποδείξεις. Συνήθως η περιγραφή των οχημάτων ή η προσκόμιση φωτογραφιών, είναι τρόποι που χρησιμοποιούνται για την ταυτοποίηση των κατόχων.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας είναι υποχρεωμένη να φυλάσσει τα ποδήλατα σε χώρο της για έναν χρόνο. Αν στο διάστημα αυτό δεν ενδιαφερθεί κανένας από τους κατόχους να τα αναζητήσει, τότε τα μεταφέρει στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού Λάρισας. Το ίδιο συνέβη και πέρυσι καθώς υπήρχαν εγκαταλειμμένα ποδήλατα που δεν τα αναζητούσε κανένας στην αστυνομία, ώσπου ο προβλεπόμενος χρόνος της φύλαξής τους εξέπνευσε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου