ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς νερό 35 σπίτια στον Αγιο Λαυρέντιο

χωρίς-νερό-35-σπίτια-στον-αγιο-λαυρέντιο-524541

Εκαναν πράξη το όνειρό τους να μείνουν στη Μαγνησία το υπόλοιπο της ζωής τους. Το 2006, σε οικόπεδο που είχε η σύζυγος στον οικισμό Σερβανάτες Αγίου Λαυρεντίου, έχτισαν το σπίτι που φαντάζονταν. Είχαν τις διαβεβαιώσεις της πρώην δημοτικής αρχής Αρτέμιδος ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα με την υδροδότηση. Ωστόσο, έντεκα χρόνια μετά το σπίτι τους δεν έχει ακόμη νερό…

Ο κ. Λεωνίδας Βασιλάκης απηυδισμένος μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το πρόβλημα της τετραμελούς οικογένειάς του. Χρειάζεται, όπως εξήγησε, δύο φορές την εβδομάδα να πηγαινοέρχεται στη γέφυρα Λεχωνίων κάνοντας δηλαδή απόσταση δέκα χιλιομέτρων για να καλύπτει τις ανάγκες του σπιτιού σε νερό από δημοτική βρύση.

Οι Σερβανάτες έχουν περί τα 35 σπίτια – βίλες, οι οποίες χρησιμοποιούνται ως εξοχικά. Ωστόσο, η οικογένεια του κ. Βασιλάκη χρησιμοποιεί το σπίτι ως κύρια κατοικία. Το δε καλοκαίρι το πρόβλημα με το νερό είναι ακόμη μεγαλύτερο. «Είναι δυνατόν τον 21ο αιώνα να υπάρχουν οικισμοί χωρίς νερό;» διερωτάται και επικαλείται το παράδειγμα της Άνω Γλυφάδας, η οποία υδρεύεται από τη Γλυφάδα με μεταφορά νερού με δαπάνη του δήμου.

Η πρώην δημοτική αρχή Αρτέμιδος είχε εγκαταστήσει δεξαμενή, ενώ είχε φτιάξει και το δίκτυο ύδρευσης. Δυστυχώς, όμως, ο οικισμός μέχρι σήμερα δεν κατέστη εφικτό να συνδεθεί με νερό, καθώς η δεξαμενή όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων είχε εγκατασταθεί σε οικόπεδο ιδιώτη.

«Ενημερωθήκαμε ότι η υπόθεση είχε πάει στα δικαστήρια. Όμως, πέρασαν πολλά χρόνια. Σήμερα δεν γνωρίζουμε τι γίνεται. Βλέπουμε κατά καιρούς συνεργεία από τη ΔΕΥΑΜΒ να επισκέπτονται την περιοχή και να εξετάζουν το θέμα, όμως λύση δεν δίνεται» είπε ο ίδιος, ο οποίος επισκέφτηκε χθες για πολλοστή φορά τη ΔΕΥΑΜΒ προκειμένου να ζητήσει λύση.

«Δεν ξέρω τι να κάνω πια. Μέχρι που είπα ότι η οικογένειά μου θα κάνει απεργία πείνας. Ότι θα ανέβω στην ταράτσα και θα αυτοκτονήσω. Ολοι ακούν το πρόβλημα αλλά κανένας δεν δίνει λύση. Αν γνωρίζαμε όλα αυτά, τότε σίγουρα δεν θα φτιάχναμε το σπίτι στον εν λόγω οικισμό» είπε απελπισμένος.

Οι λύσεις που έχουν δοθεί κατά καιρούς στους κατοίκους της περιοχής, ενημέρωσε ο ίδιος, είναι τρείς, όμως για την κάθε μία από αυτές φαινεται ότι υπάρχει πρόβλημα.

«Μας έχουν πει ότι ο οικισμός είτε θα υδροδοτηθεί από τον Άγιο Λαυρέντιο, απ’ όπου όμως η απόσταση είναι μεγάλη, ή από το Παλαιόκαστρο, όμως το κόστος θα είναι ακόμη πιο υψηλό, ειδάλλως θα γίνει γεώτρηση δίπλα από τη δεξαμενή, όπου όμως δεν υπάρχουν επαρκείς ποσότητες νερού» σημείωσε.

Πάντως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η ΔΕΥΑΜΒ φαίνεται ότι βρίσκεται κοντά σε μόνιμη λύση για το πρόβλημα. Η ιδιοκτήτρια του οικοπέδου όπου βρίσκεται η δεξαμενή, φέρεται να έχει πλέον αποδεχτεί εγγυήσεις που προτίθεται να δώσει η δημοτική επιχείρηση για να αποκτήσει την έκταση και να λυθεί το θέμα με την αυθαίρετη δεξαμενή.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου