ΤΟΠΙΚΑ

Αλλάζει ο τουριστικός χάρτης στο Βόλο

αλλάζει-ο-τουριστικός-χάρτης-στο-βόλο-525609

Αισιόδοξα δεδομένα και δυναμική παρουσία των επισκεπτών από τις Βαλκανικές χώρες συνθέτουν την έρευνα που διενήργησε το τμήμα τουρισμού του Δήμου Βόλου, σε πενήντα καταλύματα διάφορων κατηγοριών, που βρίσκονται στον Καλλικρατικό Δήμο, από Αγχίαλο μέχρι Πορταριά και Πλατανίδια.

Η έρευνα που διενεργήθηκε μετά την ολοκλήρωση της περσινής σεζόν, περικλείει τα δεδομένα που προέκυψαν στη διάρκεια ενός χρόνου από το Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2016 και είναι ενδεικτικά της αλλαγής που παρατηρείται στο χάρτη των ξένων επισκεπτών.

Οι Ελληνες επισκέπτες υπερτερούν των ξένων σε αναλογία 72-28, ενώ οι Βαλκανικές χώρες παρουσιάζουν μεγάλη δυναμική. Πρώτη αγορά εμφανίζεται η Ρουμανία, ακολουθεί η Γερμανία, στην τρίτη θέση βρίσκεται η Σερβία και ακολουθούν η Ιταλία, η Γαλλία, το Ισραήλ και η Βουλγαρία.

Οι μέρες παραμονής των Ελλήνων επισκεπτών έχουν μειωθεί, κατ’ αντιστοιχία με την τάση που υπάρχει σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι σε σχέση με πέρυσι οι υψηλές πληρότητες επεκτάθηκαν πέραν του Αυγούστου, από Ιούλιο μέχρι και Σεπτέμβριο.

Τα ξενοδοχεία της πόλης αναπτύσσουν δυναμική παρουσία, ταυτόχρονα με τα μικρά ορεινά καταλύματα, ενώ το φαινόμενο της εποχικότητας είναι εμφανές κυρίως στα παραθαλάσσια καταλύματα.

Οι ερωτηθέντες εμφανίζονται αισιόδοξοι για τη νέα τουριστική σεζόν, ενώ παράλληλα διαφαίνεται, με βάση τις απαντήσεις των ερωτηθέντων, ότι τα μικρά καταλύματα ενσωματώνουν πιο έντονα τις νέες τεχνολογίες στη διαδικασία των κρατήσεων.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου