ΤΟΠΙΚΑ

Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο σπίτι δίπλα από μονοκατοικίες

φωτιά-σε-εγκαταλελειμμένο-σπίτι-δίπλ-525703

Λαχτάρησαν το Σάββατο το βράδυ, κάτοικοι στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου στη συνοικία της Χιλιαδούς. Φωτιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο σπίτι, κολλητά από κατοικημένες μονοκατοικίες και σε απόσταση αναπνοής από άλλα σπίτια σε στενό δρομάκι, σήμανε συναγερμό.

Το περιστατικό σημειώθηκε επί της οδού Κωστή Παλαμά. Πρόκειται για ένα στενό και πυκνοκατοικημένο δρόμο. Επί της οδού υπάρχουν κυρίως μονοκατοικίες και διώροφο, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις χωρίζει μία μεσοτοιχία.

Γείτονες που αντιλήφθηκαν τη φωτιά στο εγκαταλελειμμένο σπίτι της οδού Κωστή Παλαμά 70 ειδοποίησαν άμεσα την πυροσβεστική υπηρεσία. Επί τόπου έσπευσαν τέσσερις πυροσβέστες και δύο οχήματα. Η φωτιά δεν επεκτάθηκε. Κάηκε μόνο παλιός ρουχισμός που βρίσκονταν στο εγκαταλελειμμένο σπίτι.

Το γεγονός όμως ήταν αρκετό για να καρδιοχτυπήσουν οι περίοικοι.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας του Δήμου Βόλου, Γιώργο Πράττο, τα εγκαταλελειμμένα σπίτια και οικόπεδα αποτελούν «μάστιγα» για την υπηρεσία καθαριότητας. Υπάρχουν δεκάδες εγκαταλελειμμένα σπίτια και οικόπεδα μέσα στον πολεοδομικό ιστό, σε στενά δρομάκια ακόμη και κεντρικούς δρόμους, τα οποία οι ιδιοκτήτες έχουν εγκαταλείψει στην τύχη τους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Καταλήγουν με το πέρασμα του χρόνου να μετατρέπονται σε χωματερές από τον όγκο των σκουπιδιών και ζούγκλες από τα αγριόχορτα που φυτρώνουν, με κινδύνους τόσο για τη δημόσια υγεία, καθώς υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης τρωκτικών, όσο και για την ίδια την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας περιοίκων σε περίπτωση πυρκαγιάς.

«Καθημερινά το τηλέφωνο της υπηρεσίας καθαριότητας δέχεται κλήσεις από πολίτες που αναφέρουν εγκαταλελειμμένα σπίτια. Δυστυχώς, οι ιδιοκτήτες είναι άφαντοι. Δύο στους δέκα ιδιοκτήτες καταφέρνουμε να εντοπίσουμε και να τους στείλουμε ειδοποιητήριο να προβούν άμεσα στον καθαρισμό της ιδιοκτησίας τους, διότι σε διαφορετική περίπτωση προβλέπονται πρόστιμα», σχολίασε ο ίδιος.

Για όσους ιδιοκτήτες δεν εντοπίζονται από την υπηρεσία, η διαδικασία προβλέπει καταγγελία στη διεύθυνση δημόσιας υγείας, αυτοψία από κλιμάκιο, κοινοποίηση της έκθεσης αυτοψίας σε διεύθυνση καθαριότητας και Εισαγγελία και εισαγγελική παραγγελία στη διεύθυνση καθαριότητας, να μπει μέσα σε σπίτι ή οικόπεδο για να καθαριστεί ο χώρος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου