ΤΟΠΙΚΑ

Κολόνα ποίησης στη Θόλο

κολόνα-ποίησης-στη-θόλο-529230

Γεμίζει… στίχους το κτήριο Παπαστράτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, που γιορτάζεται την Τρίτη 21 Μαρτίου.

Η Κατεύθυνση Λογοτεχνίας και Παιδικού Βιβλίου του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και η Ομάδα Δράσης για την Ποίηση, των φοιτητών του Π.Τ.Π.Ε. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καλούν και φέτος τους πολίτες να γιορτάσουν μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και να αφήσουν στίχους δικούς τους ή αγαπημένων τους ποιητών στην «Κολόνα της Ποίησης» στη «Θόλο», στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου (παραλιακό συγκρότημα), την ερχόμενη Τρίτη, από τις 12:15 και μετά.

Φοιτητές και φοιτήτριες θα διαβάσουν στίχους μπροστά από το Πανεπιστήμιο (παραλία) κι από εκεί θα κατευθυνθούν στην πλατεία του Αγ. Νικολάου για άλλη μια αναγνωστική δράση. «Ελάτε να μοιραστούμε αυτή την εμπειρία ανεξάρτητα από ηλικία και κάθε στοιχείο που μας κάνει να δείχνουμε διαφορετικοί. Γιατί η ποίηση μας ενώνει», αναφέρεται στο κάλεσμα.

Η δράση αυτή έχει ξεκινήσει το 2006 με εμψυχώτρια την αναπλ. καθηγήτρια του ΠΤΠΕ του Πανεπιστημίου, κ. Τασούλα Τσιλιμένη, και με την στήριξη και συνεργασία συναδέλφων της οργανώνεται σχεδόν αδιάκοπα κάθε χρόνο, με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση κάθε πολίτη του Βόλου για την «άλλη όψη» της ζωής, καθώς και τη σύζευξη σχέσεων πανεπιστημίου και τοπικής κοινωνίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου