ΤΟΠΙΚΑ

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ: Όχι στην εμπορευματοποίηση του νερού

σύλλογος-εργαζομένων-οτα-όχι-στην-εμπ-529500

Συνάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας με μέλη της Συμμαχίας για το Νερό, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα λειτουργίας του Βιολογικού και από την πλευρά του Συλλόγου Εργαζομένων επισημάνθηκε ότι είναι απέναντι σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του Βιολογικού και της ΔΕΥΑΜΒ, η οποία εκτιμούν ότι θα ανοίξει το δρόμο για την εκποίηση και άλλων υπηρεσιών του Δήμου Βόλου (Δ/νση Καθαριότητας, ΧΥΤΑ, κ.λ.π.).

Όπως ειδικότερα αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου, «Η ευθύνη μας ως εργαζόμενοι, αλλά και ως πολίτες αυτής της πόλης, ορίζει ώς γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και μόνο αυτό. Αυτό δεν είναι άλλο από την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Διαφύλαξη που απαιτεί:

α. Δημόσιο χαρακτήρα σε όλες τις υπηρεσίες.

β. Προσλήψεις μόνιμης και σταθερής εργασίας όχι μόνο Διοικητικού αλλά και Τεχνικού Προσωπικού στις αντίστοιχες υπηρεσίες για να μπορέσει να λειτουργήσει ο Βιολογικός και να πάψει η απαξίωση του.

γ. Ανανέωση της υλικοτεχνικής υποδομής και κατασκευή έργων με χρηματοδότηση από τον Κρατικό προϋπολογισμό και από κρατικά κονδύλια.

γ. Διαφύλαξη του Νερού ως κοινωνικό αγαθό και όχι ως είδος προς πώληση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου