ΤΟΠΙΚΑ

ΛΑΣ Ν. Πηλίου: Σοβαρά προβλήματα από τους δασικούς χάρτες

λασ-ν-πηλίου-σοβαρά-προβλήματα-από-του-530430

Για σοβαρά προβλήματα που εντοπίζονται ιδίως στις αγροτικές περιοχές από την ανάρτηση των δασικών χαρτών, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΛΑΣ Νοτίου Πηλίου, αναφέροντας ότι καλλιεργούμενες εκτάσεις στο δήμο, εμφανίζονται ως δάση ή δασικές εκτάσεις, δημιουργώντας ανασφάλεια στους πολίτες.

Σύμφωνα με τη ΛΑΣ Νοτίου Πηλίου, οι πολίτες καλούνται να προχωρήσουν στη διαδικασία έγγραφης υποβολής αντιρρήσεων πληρώνοντας αντίτιμο που ξεκινά από τα 20 ευρώ για έκταση έως 100τ.μ. και αυξάνεται κλιμακωτά έως τα 3.600 ευρώ για εκτάσεις άνω των 300 στρεμμάτων.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι η κατάρτιση των δασικών χαρτών να έχει ολοκληρωθεί έως το 2019, ώστε το 2020 να έχει ολοκληρωθεί και το Κτηματολόγιο, δράσεις που προβλέπονται και από τη συμφωνία με την τρόικα και το 3ο μνημόνιο. Σκόπιμα απ’ ό,τι φαίνεται αφήνει ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο, αφού δεν υπάρχει πρόβλεψη για το τι θα συμβεί με τους αυθαίρετους οικισμούς εντός δασών, παραπέμποντας την όποια λύση στο απώτερο μέλλον, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί και τις προϋποθέσεις για τη συνέχιση της καταπάτησης δημοσίων δασών και δασικών εκτάσεων αλλά και την ομηρία των πολιτών», αναφέρει η ΛΑΣ, και διεκδικεί «το κράτος να αντιμετωπίσει με δική του ευθύνη τα πρόβλημα χωρίς οικονομική επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου