ΤΟΠΙΚΑ

Η Μ. Χρυσοβελώνη για την καύση RDF στην ΑΓΕΤ

η-μ-χρυσοβελώνη-για-την-καύση-rdf-στην-αγε-530657

Στην εκδήλωση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας σχετικά με το θέμα της καύσης RDF από την ΑΓΕΤ, παραβρέθηκε η γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας και π. υφυπουργός κ. Μ. Χρυσοβελώνη, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μαρτίου στο Βόλο.

Κατά την τοποθέτησή της για το φλέγον αυτό ζήτημα η κ. Χρυσοβελώνη τόνισε μεταξύ άλλων: «Θεωρώ εξαιρετικής σημασίας την σημερινή ενημερωτική συνάντηση για το θέμα της καύσης RDF και άλλων υλικών από την ΑΓΕΤ. Είμαστε κάθετοι αντίθετοι σε κάθε επιβάρυνση της ατμόσφαιρας με νέους ρυπογόνους παράγοντες. Καταρχήν κεντρικός στόχος θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη δικτύου μετρητών ρύπανσης, ώστε να υπάρχει online ενημέρωση για την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα. Θα πρέπει να συνεχιστούν αμείωτα οι τακτικοί έλεγχοι στις βιομηχανίες και να υπάρχει μέριμνα ώστε η λειτουργία τους να είναι σύμφωνη με τους περιβαλλοντικούς όρους που τις διέπουν, καθώς στόχος είναι η διαφύλαξη του περιβάλλοντος.

Επίσης θα ήθελα να διευκρινίσω για τις φωνές αντιδράσεων που ακούστηκαν, ότι τοποθετήθηκα στην συγκεκριμένη εκδήλωση ως Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλίας, ως επικεφαλής Περιφερειακής Παράταξης αλλά και πάνω απ’ όλα ως απλός πολίτης που νοιάζεται για το περιβάλλον που ζει και αναπνέει»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου