ΤΟΠΙΚΑ

Πράσινο φως για δίκτυο ύδρευσης σε Βόλο και Ν. Ιωνία

πράσινο-φως-για-δίκτυο-ύδρευσης-σε-βόλ-531716

Μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται να συμβασιοποιηθεί και να ξεκινήσει ο εκσυγχρονισμός, ζωνοποίηση και αυτοματοποίση του δικτύου ύδρευσης στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου – Ν. Ιωνίας, που αναμένεται να λύσει το πρόβλημα των διαρροών στο δίκτυο, που σήμερα ανέρχεται στο 38%, αλλά και να εξασφαλίσει περισσότερο και ποιοτικότερο νερό στην πόλη.

Σε ενημέρωση που έκανε στη χθεσινή συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Νέων Υποδομών, Στέφανος Κανταρτζής, ανέφερε ότι το έργο που είναι ενταγμένο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 – 2020, έλαβε προέγκριση και πλέον εισέρχεται στην τελική ευθεία. Ο ίδιος εκτίμησε ότι αν δεν υπάρξουν προβλήματα θα δημοπρατηθεί στα τέλη Μαΐου, και μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσει η κατασκευή του. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών αφορά στα τρία χρόνια.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Άρης Σαββάκης, υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα τεράστιας σημασίας έργο για την πόλη, που θα δώσει ανάσα στο πρόβλημα της έλλειψης νερού και θα αναβαθμίσει την ποιότητά του. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα της επιχείρησης, αν και το κόστος ζωνοποίησης θα το καλύψει η ΔΕΥΑΜΒ, καθώς η δαπάνη δεν κρίθηκε επιλέξιμη από τη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το έργο περιλαμβάνει αντικατάσταση των σωληνώσεων από αμίαντο στην κεντρική ζώνη του Βόλου, από Ρήγα Φεραίου έως Αργοναυτών, και στο τμήμα ανάμεσα από Κραυσίνδωνα έως Άναυρο. Θα μπουν νέοι σωλήνες, θα υπάρξει ζωνοποίηση για τον έλεγχο -ανά τμήμα- τυχόντων βλαβών αλλά και αυτοματοποίηση του δικτύου. Αντίστοιχες εργασίες περιλαμβάνονται και στη Ν. Ιωνία σε τρία τμήματα μεταξύ Βυζαντίου, Παπαρήγα, Μαιάνδρου, στο τμήμα μεταξύ Βενιζέλου, Εθνικών Αγώνων αλλά και στην περιοχή Παρασκευοπούλου και Καραμπατζάκη. Με την ολοκλήρωση του έργου δεν θα περιοριστούν μόνο οι διαρροές που ανέρχονται σήμερα στο 38%. Στις βρύσες των πολιτών θα φθάνει καλύτερης ποιότητας νερό, ενώ εκτιμάται ότι θα αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα της μείωσης της παροχής τους θερινούς μήνες, οπότε και παρατηρείται υπερκατανάλωση.

Ολοκληρώνεται το αποχετευτικό

Στο μεταξύ, έως τέλος Ιουνίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα αποχέτευσης στο Σωρό και στην Ιωλκό, σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ ο κ. Κανταρτζής. Το αποχετευτικό της Αγριάς ίσως χρειαστεί να πάει παραπίσω, όπως χαρακτηριστικά είπε, σε κάθε περίπτωση πάντως, στα τμήματα που έχουν ολοκληρωθεί κατασκευαστικά, ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα οι ασφαλτοστρώσεις, κάτι που σημαίνει ότι οι κάτοικοι θα απαλλαγούν από τη σκόνη που σηκώνεται από τα σκάμματα κάθε φορά που διέρχεται αυτοκίνητο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου