ΤΟΠΙΚΑ

1.822 οι υποψήφιοι των πανελλαδικών στη Μαγνησία

1-822-οι-υποψήφιοι-των-πανελλαδικών-στη-μα-532208

Στους 1.822 ανέρχονται οι υποψήφιοι της Μαγνησίας, τελειόφοιτοι και απόφοιτοι περασμένων ετών που θα διεκδικήσουν εισιτήριο εισαγωγής στις σχολές της ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλλεξε από τα λύκεια, γενικά και επαγγελματικά, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, κ. Ρηγώ Φασουράκη, στη γραμμή της εκκίνησης της διαδικασίας των πανελλαδικών θα λάβουν θέση 1.475 τελειόφοιτοι και 347 απόφοιτοι. Από τους τελειόφοιτους, οι 1.126 προέρχονται από τα γενικά λύκεια (δεν έχουν προστεθεί οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν μέρος στις εξετάσεις από το ΓΕΛ Σκιάθου και το Εσπερινό ΓΕΛ Βόλου) και οι 349 προέρχονται από τα ΕΠΑΛ. Αντίστοιχα, από το σύνολο των αποφοίτων, οι 287 προέρχονται από τα γενικά και οι 60 από τα επαγγελματικά λύκεια.

Η καταγραφή, σύμφωνα με την κ. Φασουράκη, συνεχίζεται προκειμένου να υπάρχει ακριβής εικόνα τόσο για τον αριθμό των υποψηφίων, τις κατευθύνσεις που θα ακολουθήσουν, αν, και πόσοι θα δώσουν πέμπτο μάθημα, και πόσοι είναι εκείνοι που ενδιαφέρονται μόνο για το πτυχίο αποφοίτησης του λυκείου.

Φέτος, για πρώτη φορά, οι τελειόφοιτοι των επαγγελματικών λυκείων, έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε ποσοστό 1%, χωρίς πανελλαδικές, εξεταζόμενοι σε δύο μαθήματα γενικής παιδείας και δύο μαθήματα ειδικότητας.

Χθες στη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, κοινοποιήθηκε επίσημα και το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων, που ξεκινά στις 6 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ και στις 7 Ιουνίου για τα ΓΕΛ.

Θολό εξακολουθεί να παραμένει το τοπίο σε ό,τι αφορά τις επαναληπτικές εξετάσεις.

Αμέσως μετά το Πάσχα, οι υποψήφιοι δεν είναι οι μοναδικοί που θα μπουν στην τελική ευθεία μέχρι τις πανελλαδικές. Και από τη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας ξεκινά η διαδικασία της προετοιμασίας με τον ορισμό των εξεταστικών κέντρων, τη συγκρότηση των εξεταστικών επιτροπών αλλά και τον ορισμό των επιτηρητών που θα αναλάβουν να διεκπεραιώσουν τη διαδικασία.

Σημειώνεται ότι φέτος, εκπαιδευτικοί περνούν και από ειδικά σεμινάρια για την αντιμετώπιση των περιστατικών κρίσης πανικού στα εξεταστικά κέντρα, που φαίνεται να αυξάνονται κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια για τους υποψηφίους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου