ΤΟΠΙΚΑ

Εμφάνιση δημοτικής αστυνομίας

εμφάνιση-δημοτικής-αστυνομίας-533559

Εμφαση σε παράνομη στάθμευση και ωράριο φορτοεκφόρτωσης – Κάθε Παρασκευή θα γίνεται απολογισμός

Εμφάνιση στους δρόμους μετά από μεγάλο διάστημα «αποχής», έκανε χθες η Δημοτική Αστυνομία Βόλου, βεβαιώνοντας παραβάσεις τόσο για παράνομη στάθμευση σε Ιάσονος, Δημητριάδος, Ιωλκού και Κ. Καρτάλη, όσο και για κατάληψη πεζοδρόμων και πεζοδρομίων από τη Σπυρίδη έως και την Ογλ.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Δύο συνεργεία της δημοτικής αστυνομίας, των δύο ατόμων το κάθε ένα, βρέθηκαν χθες σε κεντρικούς δρόμους και πεζοδρόμους της πόλης, προχωρώντας σε ελέγχους και βεβαιώνοντας παραβάσεις.

Έμφαση δόθηκε κυρίως στην τήρηση του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων και στην απελευθέρωση από παράνομες καταλήψεις σε ράμπες και θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ.

Οι έλεγχοι που ξεκίνησαν χθες θα είναι συστηματικοί και θα συνεχιστούν σε καθημερινή βάση τουλάχιστον τις πρωινές ώρες αιχμής, έως και το τέλος του μήνα τουλάχιστον.

Δημοτικοί αστυνόμοι θα κάνουν ελέγχους, συστάσεις και, όπου απαιτείται, θα βεβαιώνουν παραβάσεις για παράνομη στάθμευση σε Ιάσονος, Δημητριάδος, Ιωλκού και Κ. Καρτάλη, αλλά και σε πεζοδρόμους και πεζοδρόμια που καταλαμβάνονται κυρίως από δίκυκλα.

Παράλληλα, θα συνεχιστούν έλεγχοι για την τήρηση του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης, ενώ εκτενείς έλεγχοι θα γίνονται και για την τήρηση του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης.

Κάθε Παρασκευή, τα στελέχη της δημοτικής αστυνομίας θα παραδίδουν έκθεση πεπραγμένων στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Ανδρέας Ζέρβα και αναλόγως με τα ευρήματα, θα διαμορφώνεται και το πρόγραμμα των εβδομαδιαίων ελέγχων.

Σημειώνεται ότι ήδη το τελευταίο διάστημα, έντονη είναι η παρουσία της Τροχαίας Βόλου, στους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης για τον περιορισμό της παράνομης στάθμευσης, εξαιτίας της οποίας δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο στην πόλη.

Η δημοτική αστυνομία θα κάνει ελέγχους συμπληρωματικά στους ελέγχους που γίνονται από την τροχαία, προκειμένου να καλύπτονται όσο το δυνατό περισσότεροι δρόμοι και πεζόδρομοι, μέχρι η απαγόρευση της παράνομης στάθμευσης να γίνει συνείδηση στους χρήστες του κέντρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου