ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεές ζωής στο Νοσοκομείο του Βόλου

δωρεές-ζωής-στο-νοσοκομείο-του-βόλου-534756

Δωρεές που αγγίζουν το ένα εκατ. ευρώ έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Επώνυμοι δωρητές αλλά και ανώνυμος ευεργέτης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα «χτυπά» όλο και πιο συχνά, αφουγκράζονται τις ανάγκες του μοναδικού στο νομό νοσοκομειακού ιδρύματος, και όπου το κράτος αδυνατεί να προσφέρει τα αναγκαία το κάνουν οι ίδιοι με διάθεση προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Ασθενοφόρα, μηχανήματα, ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός ολόκληρων μονάδων του νοσοκομείου, είναι μερικές από τις δωρεές που έχουν κάνει στο νοσοκομείο -και κατ’ επέκταση στην τοπική κοινωνία- οι «φύλακες-άγγελοι» της δημόσιας υγείας.

Πριν από λίγες ημέρες, η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, προχώρησε στην αποδοχή μιας ακόμη δωρεάς προς το Αχιλλοπούλειο. Πρόκειται για δωρεά ύψους 130.000 ευρώ, μέσα από την οποία θα αντικατασταθούν έντεκα μηχανήματα στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Ο ανώνυμος ευεργέτης του νοσοκομείου θέτει τις βάσεις για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της μονάδας, προς όφελος των νεφροπαθών, ενώ παράλληλα, μέσα από την αντικατάσταση των μηχανημάτων και την εγγύηση που παρέχεται για την επόμενη τριετία, εξοικονομείται και ένα σημαντικό ποσό που διατίθεται κάθε χρόνο για τη συντήρηση των μηχανημάτων.

Ο ανώνυμος δωρητής δεν είναι η πρώτη φορά, που απασχολεί το Νοσοκομείο Βόλου. Πριν από λίγο καιρό, είχε προσφέρει στο νοσοκομείο πέντε καρδιογράφους, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται από την Καρδιολογική Κλινική.

Έχει ακόμη προχωρήσει στη δωρεά 11 υπερσύγχρονων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, ενός πλήρως εξοπλισμένου καρδιολογικού υπερηχοτομογράφου, αναγκαίου εξοπλισμού για την έναρξη της λειτουργίας Εργαστηρίου Βηματοδότησης στο νοσοκομείο (2 πλήρες σετ χειρουργικών εργαλείων και είδη ατομικής ακτινοπροστασίας), ενός κυτταροστατικού θαλάμου παρασκευής διαλλειμάτων για τους καρκινοπαθείς, και τώρα 5 δωδεκακάναλων καρδιογράφων. Συνολικά υπολογίζεται ότι η οικονομική συνεισφορά του ανώνυμου δωρητή στο Αχιλλοπούλειο ξεπερνά σε ποσό τις 380.000 ευρώ.

Ανεκτίμητη προσφορά από τον Χαρ. Τσιμά

Ανεκτίμητη είναι όμως και η προσφορά του Βολιώτη ευεργέτη, Χαράλαμπου Τσιμά.

Τελευταία ανακοίνωσε την ανακατασκευή μεγάλης αίθουσας στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Βόλου, προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της Μονάδας Χημειοθεραπείας.

Χάρη στην οικονομική προσφορά του Χαράλαμπου Τσιμά, υπάρχει η Μονάδα Χημειοθεραπείας, με τον ίδιο να αναλαμβάνει το κόστος ανακατασκευής της. Μέχρι τότε οι θεραπείες γίνονταν στους διαδρόμους.

Σήμερα, που οι ανάγκες της μονάδας αυξήθηκαν, προσφέρει 20.000 ευρώ για την επέκτασή της.

Ο Χαράλαμπος Τσιμάς παλεύει επίσης να δρομολογήσει και τη δημιουργία Ξενώνα Συνοδών Ασθενών, σε κτήριο που πρέπει να ανακατασκευαστεί, στη νότια πλευρά του νοσοκομείου, προς το μουσείο. Τα χρήματα είναι διαθέσιμα, ωστόσο η επένδυση δείχνει να κολλάει στο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Η ΕΒΟΛ

Σημαντική προσφορά από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου – ΕΒΟΛ. Είχε δωρίσει στο νοσοκομείο δύο πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα, αξίας 120.000 ευρώ, εκ των οποίων το ένα για την κάλυψη των αναγκών του Αχιλλοπουλείου και το άλλο για την κάλυψη των αναγκών του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου.

Νέα, πρόσφατη προσφορά, αφορά σε μηχάνημα λιθοτριψίας, μετά από αίτημα της διοίκησης. Πρόκειται για μηχάνημα που εξυπηρετεί τις ανάγκες της Ουρολογικής Κλινικής αλλά και των ασθενών που δεν χρειάζεται να μετακινούνται σε νοσοκομειακά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για να κάνουν λιθοτριψία.

Το κόστος του μηχανήματος ανέρχεται στο ποσό των 58.000 ευρώ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου