ΤΟΠΙΚΑ

Τίμησαν τη μέρα της γυναίκας

τίμησαν-τη-μέρα-της-γυναίκας-535580

Αφιερωμένη στη γυναίκα ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μεταξουργείο από το Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Ν. Μαγνησίας σε συνδιοργάνωση με το Σωματείο Καθαριστριών Ν. Μαγνησίας.

Προηγουμένως, το μεσημέρι της ίδιας μέρας, μέλη του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών επισκέφτηκαν τις γυναίκες πρόσφυγες στο κέντρο φιλοξενίας ΜΟΖΑ όπου μίλησαν για το ιστορικό και το πραγματικό νόημα της μέρας της γυναίκας και μοίρασαν γαρίφαλα στις γυναίκες. Τους δήλωσαν για άλλη μια φορά τη συμπαράστασή τους και καταδίκασαν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που δημιουργούν τη φτώχεια και την προσφυγιά.

Η εκδήλωση στο Μεταξουργείο άνοιξε με χαιρετισμό από το μέλος του Σωματείου Καθαριστριών Γεωργία Λαλιά, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η παγκόσμια μέρα της γυναίκας μας θυμίζει τους αγώνες που δόθηκαν και δίνονται για τα δικαιώματα μας. Δυστυχώς τόσα χρόνια πέρασαν και διεκδικούμε τα ίδια αιτήματα. Τα ταξικά σωματεία βγαίνουμε μπροστά, κλιμακώνουμε την πάλη μας ενάντια στα αντεργατικά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση στα πλαίσια της δεύτερης αξιολόγησης».

Την κεντρική ομιλία έκανε η Κωτή Ρίτσα, πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας, η οποία σημείωσε ότι: «Εμείς οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου, χρειάζεται να συνεχίσουμε το δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Βιώνουμε έναν εργασιακό μεσαίωνα, ζούμε το ανελέητο χτύπημα των δικαιωμάτων μας στην εργασία και τη μητρότητα, την εκμηδένιση του ελεύθερου χρόνου μας. Το αγωνιστικό μήνυμα της 8ης Μάρτη δείχνει το μόνο ελπιδοφόρο δρόμο για μας και τις οικογένειές μας».

Στη συνέχεια ακολούθησε η προβολή της ταινίας «2 ημέρες μία νύχτα» που παρουσίαζε τον αγώνα μιας εργαζόμενης γυναίκας προκειμένου να αποτραπεί η απόλυσή της. Μέσα από την ταινία φάνηκε καθαρά η ανάγκη ύπαρξης ταξικών σωματείων σε κάθε χώρο δουλειάς, η ανάγκη του συλλογικού αγώνα για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου