ΤΟΠΙΚΑ

Στους δρόμους του κέντρου από τη Δευτέρα η Δημοτική Αστυνομία Βόλου

στους-δρόμους-του-κέντρου-από-τη-δευτέ-535751

Συστηματικοί έλεγχοι στον κεντρικό ιστό ξεκινούν από τη Δευτέρα από κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου, με στόχο την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης σε δρόμους και πεζοδρόμους. Ήδη το τελευταίο διάστημα, κλιμάκια της τροχαίας, «οργώνουν» Δημητριάδος και Ιάσονος, βεβαιώνοντας δεκάδες κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα. Ενισχυτικά, με έμφαση στους πεζοδρόμους αλλά και στην τήρηση του ωραρίου φορτο-εκφόρτωσης, βγαίνει και η Δημοτική Αστυνομία.

Χθες, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ανδρέας Ζέρβας είχε συνάντηση με στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας, προκειμένου να καταρτίσουν πρόγραμμα ελέγχων στον κεντρικό ιστό της πόλης, για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης που δημιουργεί τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινούν συστηματικοί έλεγχοι που θα συνεχιστούν σε καθημερινή βάση έως και το τέλος του μήνα τουλάχιστον.

Δημοτικοί αστυνόμοι θα κάνουν ελέγχους, συστάσεις και όπου απαιτείται θα βεβαιώνουν παραβάσεις για παράνομη στάθμευση σε Ιάσονος, Δημητριάδος, Ιωλκού και Κ. Καρτάλη, αλλά και σε πεζοδρόμους και πεζοδρόμια που καταλαμβάνονται κυρίως από δίκυκλα.

Παράλληλα, θα συνεχιστούν έλεγχοι για την τήρηση του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης, ενώ εκτενείς έλεγχοι θα γίνονται και για την τήρηση του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζέρβας, ειδικά στο θέμα της τήρησης του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης, που πρέπει να ολοκληρώνεται καθημερινά έως τις 10:30 το πρωί, θα υπάρχει ιδιαίτερη αυστηρότητα, καθώς σήμερα παρατηρείται συστηματική καταπάτηση του μέτρου. Φορτηγά κλείνουν δρόμους ήπιας κυκλοφορίας ακόμη και πεζοδρόμους και προχωρούν σε φορτοεκφορτώσεις σε επιχειρήσεις, καταπατώντας το ωράριο που έχει θεσπιστεί, δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία οχημάτων αλλά και πεζών, ιδίως σε ώρες αιχμής.

Κάθε Παρασκευή, τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας, θα παραδίδουν έκθεση πεπραγμένων στον αρμόδιο αντιδήμαρχο και, αναλόγως με τα ευρήματα, θα διαμορφώνεται και το πρόγραμμα των εβδομαδιαίων ελέγχων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου