ΤΟΠΙΚΑ

Διάκριση φοιτητών του Π.Θ. σε διαγωνισμό

διάκριση-φοιτητών-του-π-θ-σε-διαγωνισμ-538274

Σημαντική διάκριση απέσπασαν φοιτητές του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συμμετέχοντας στον πρώτο ημιτελικό του διαγωνισμού με θέμα την επικοινωνία της επιστήμης. Δύο εκ των πέντε φοιτητών που συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος δίνει στους επιστήμονες τη δυνατότητα να παρουσιάσουν με τρόπο απλό, κατανοητό και ευχάριστο, ενδιαφέροντα επιστημονικά θέματα, πήραν το εισιτήριο της συμμετοχής στον τελικό του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί την 1η Απριλίου στο πλαίσιο του Athens Science Festival στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο πρώτος ημιτελικός του διεθνούς διαγωνισμού επιστημονικής επικοινωνίας Famelab πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 6 Μαρτίου στην Αθήνα και διοργανώθηκε από το Βρετανικό Συμβούλιο. Το FameLab, σημειωτέον, είναι ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς για την επικοινωνία της επιστήμης στον κόσμο.

Η διαδικασία του ημιτελικού πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Μαρτίου στην Αθήνα, την επομένη στη Θεσσαλονίκη και χθες στην Αθήνα.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν πέντε φοιτητές της Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συγκεκριμένα οι: Κώστας Αναγνωστόπουλος, Κλεοπάτρα Βαμαβακούση, Ιωάννα Σκυριανού, Ηρακλής Χολέβας, Δόξα Ψυχογιού, με πολύ ενδιαφέρουσες επιστημονικές παρουσιάσεις, μετά από παρότρυνση και καθοδήγηση του αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Θεόδωρου Καρακασίδη.

Η Δόξα Ψυχογιού ήταν ανάμεσα στους τέσσερις επιλεγέντες από τον συγκεκριμένο ημιτελικό και η Ιωάννα Σκυριανού ανάμεσα στους δύο επιλαχόντες, αντίστοιχα.

Η επιτροπή αποτελούμενη από τους Κώστα Καρπούζη, από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Νίκο Ανδρίτσο δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ και ΣΚΑΙ 100,3 και την Αντιγόνη Δήμα, ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Φλέμιγκ, ανακοίνωσε τα ονόματα των επιτυχόντων στον ημιτελικό που θα διεξαχθεί την 1η Απριλίου στο πλαίσιο του Athens Science Festival στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Ο νικητής του τελικού θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον αντίστοιχο διεθνή διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλία με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλες τις χώρες.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Καρακασίδης υπογραμμίζει ότι προέτρεψε τους φοιτητές του να συμμετάσχουν, υπογραμμίζοντας ότι «είναι μια δεξιότητα η οποία θα τους φανεί χρήσιμη στη δουλειά τους, γιατί στο μέλλον θα χρειαστεί να επικοινωνήσουν έννοιες επιστημονικές στον απλό κόσμο, ως μηχανικοί». Κατά συνέπεια είναι πολύ σημαντική η εμπειρία που αποκόμισαν από το διαγωνισμό οι συμμετέχοντες φοιτητές, διότι παρουσίασαν θέματα που είναι εκτός του κύκλου των σπουδών τους. Στην προκειμένη περίπτωση, οι διακριθείσες φοιτήτριες ανέπτυξαν θέματα που άπτονται της φυσικής.

«Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για τον τελικό και ως καθηγητής χαίρομαι διότι άρεσε πολύ στα παιδιά η συμμετοχή και η εμπειρία που αποκόμισαν, η οποία εγγράφεται ως ένα επιπλέον πολύτιμο στοιχείο στο βιογραφικό τους», όπως επισημαίνει ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου