ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Διαμαρτυρίες και ένταση σε πλειστηριασμό ακινήτου στο Βόλο

διαμαρτυρίες-και-ένταση-σε-πλειστηρι-538524

Τράπεζα έβγαλε στο σφυρί επαγγελματική στέγη 57χρονου Βολιώτη επιχειρηματία που βρίσκεται σε λειτουργία στο Βόλο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μεγάλες διαμαρτυρίες χθες στο Ειρηνοδικείο Βόλου από μέλη της Κίνησης Πολιτών Κατά των Κατασχέσεων και των Πλειστηριασμών.

Το πρόγραμμα του πλειστηριασμού εκτελέστηκε χθες με άδεια, όπως έγινε γνωστό, του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λάρισας στο Ειρηνοδικείο Βόλου. Τα μέλη της Κίνησης, που βρίσκονται κάθε Τετάρτη εκεί, δεν γνώριζαν για τον πλειστηριασμό και διαμαρτυρήθηκαν έντονα.

Παρών στη διαδικασία ήταν και ο επιχειρηματίας με την οικογένειά του, οι οποίοι δεν επιθυμούσαν να εκποιηθεί το ακίνητό τους.

«Έκανα πρόταση για την εκμίσθωση του ακινήτου, ώστε να έχω τη δυνατότητα να πληρώνω το δάνειο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο 57χρονος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Ο επιχειρηματίας έχει οφειλή στην τράπεζα ύψους 500.000 ευρώ από δάνειο που είχε λάβει το 2006 ύψους 700.000 ευρώ, για την ανέγερση της επιχείρησής του.

Μέχρι και το 2009 μπορούσε και ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις του δανείου. Πλήρωνε κανονικά τις δόσεις όπως προβλεπόταν. Στη συνέχεια, όμως, αντιμετώπισε δυσκολίες.

Με την έναρξη της οικονομικής κρίσης δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει. «Εκανα προτάσεις, όμως η τράπεζα δεν τις έκανε δεκτές. Είπε ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Ότι αυτά είναι ψίχουλα» είπε απελπισμένος.

Τα μέλη της Κίνησης Πολιτών, με την έναρξη της διαδικασίας εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους. Μέλη φώναζαν στην κήρυκα και τη συμβολαιογράφο ότι είναι παράνονο αυτό που κάνουν, αντισυνταγματικό και ζητούσαν να σταματήσει η διαδικασία.

Οι αστυνομικοί, που βρίσκονταν στο χώρο, κινήθηκαν να κρατήσουν σε απόσταση τους διαμαρτυρόμενους.

Ακολούθησε μεγάλη αναστάτωση και ένταση μεταξύ των μελών της Κίνησης και των αστυνομικών. Τελικά το επεισόδιο έληξε, με τους διαμαρτυρόμενους να παραμένουν στο χώρο και να επιβλέπουν τη διαδικασία.

Πρώτη τιμή προσφοράς για τον πλειστηριασμό ήταν 1 εκατ. ευρώ, ενώ η εμπορική αξία του ακινήτου είναι 1,5 εκατ. ευρώ. Ο πλειστηριασμός ολοκληρώθηκε στις 5 το απόγευμα. Καθώς δεν παρουσιάστηκε κανένας ενδιαφερόμενος κηρύχτηκε ματαίωση.

Η συμβολαιογράφος απομακρύνθηκε από το χώρο, με τα μέλη της Κίνησης να της ζητούν εξηγήσεις για το τι σημαίνει το αποτέλεσμα. Η οικογένεια του επιχειρηματία επίσης ζητούσε να ενημερωθεί τι θα γίνει. Η συμβολαιογράφος απάντησε ότι η οικογένεια θα ενημερωθεί για όλες τις ενέργειες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου