ΤΟΠΙΚΑ

Προφυλακιστέος 18χρονος Βολιώτης για κλοπές

προφυλακιστέος-18χρονος-βολιώτης-για-κ-539691

Ανοιξε δύο καφετέριες, ένα κουρείο και ένα κατάστημα με ιατρικά είδη, και αφαίρεσε διάφορα χρηματικά ποσά που βρήκε, αλλά και αντικείμενα αξίας.

Ο 18χρονος Βολιώτης, που στο πρώτο δεκαπενθήμερο του περασμένου Ιανουαρίου τάραξε σε μία νύχτα τέσσερις επαγγελματίες, οδηγήθηκε χθες στην Ανακρίτρια Βόλου για να απολογηθεί για τις πράξεις του.

Εις βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Στο παρελθόν, όπως προέκυψε, είχε απασχολήσει πολλές φορές τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές με παρόμοιες πράξεις.

Με την ενηλικίωσή του, ο 18χρονος παραπέμφθηκε για να απολογηθεί στην ανακρίτρια χθες, και εις βάρος του εκδόθηκε απόφαση προφυλάκισης.

Μετά την απολογία του συνοδεία αστυνομικών, ο 18χρονος, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Βραδινές ώρες στις 16 Ιανουαρίου 2017 προς ξημερώματα 17ης Ιανουαρίου, παραβίασε καφέ και αφαίρεσε το ποσό των 500 ευρώ. Ο δράστης «χτύπησε» στη συνέχεια κουρείο, απ’ όπου βρήκε και αφαίρεσε μία επαγγελματική μηχανή αξίας 700 ευρώ.

Μέχρι να περάσει η νύχτα «επισκέφτηκε» και άλλα δύο καταστήματα. Ένα καφέ από το οποίο αφαίρεσε το ποσό των 20 ευρώ, καθώς και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, και ένα κατάστημα με ιατρικά είδη, απ’ όπου έκλεψε το ποσό των 200 ευρώ από ταμειακή μηχανή.

Για τις κλοπές είχε ενημερωθεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, η οποία προχώρησε στην εξιχνίασή τους.

Ο δράστης είχε προσαχθεί και εναντίον του είχε σχηματιστεί δικογραφία για πράξεις κακουργηματικού περιεχομένου. Μετά την ενηλικίωσή του παρέλαβε την κλήση και χθες έδωσε απολογία.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου