ΤΟΠΙΚΑ

Πανελλήνια μελωδική πρωτιά του Μουσικού Σχολείου Βόλου

πανελλήνια-μελωδική-πρωτιά-του-μουσι-539719

Ένα ακόμη σημαντικό τρόπαιο προστέθηκε στην πολύτιμη συλλογή των διακρίσεων και πρώτων βραβείων που έχει αποσπάσει μέχρι σήμερα το Μουσικό Σχολείο Βόλου, σε πανελλήνια κλίμακα. Η νέα διάκριση του σχολείου είναι συνώνυμη με το πρώτο πανελλήνιο βραβείο που απέσπασε πριν από λίγες μέρες, στο πεδίο της μουσικής, συμμετέχοντας στους αγώνες τέχνης που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια «Μαντουλίδη» στη Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι αγώνες διήρκεσαν τρεις μέρες και η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε σε πανηγυρικό κλίμα το περασμένο Σάββατο στο χώρο των εκπαιδευτηρίων.

Το σχολείο εκπροσώπησε επάξια στους αγώνες μουσικής το μουσικό σύνολο παραδοσιακής μουσικής και η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής, με υπεύθυνο καθηγητή τον πολυτάλαντο Βασίλη Αγροκώστα.

Το έμψυχο δυναμικό του Μουσικού Σχολείου Βόλου ανέβηκε καταχειροκροτούμενο στη σκηνή και ξεχώρισε μεταξύ πολλών αξιόλογων συμμετοχών, ανάμεσα στις οποίες καταγράφηκε το Ζωγράφειο της Κωνσταντινούπολης, αποσπώντας τα εύσημα των μελών της κριτικής επιτροπής, που απαρτιζόταν από πανεπιστημιακούς, μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Βορείου Ελλάδος και διακεκριμένους καθηγητές μουσικής.

Οι αγώνες τέχνης, στους οποίους έδωσαν δυναμικό μουσικό παρών οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου, περιελάμβαναν διάφορες ενότητες όπως αγώνες θεάτρου, ζωγραφικής, μουσικής, βίντεο, φωτογραφίας και χορού. Συμμετείχαν σχολεία από όλη την Ελλάδα, και από την Κωνσταντινούπολη αντίστοιχα το Ζωγράφειο Λύκειο.

«Ήταν πολύ συγκινητικό το γεγονός ότι είδαμε τους φίλους μας από το Ζωγράφειο Λύκειο, τον διευθυντή Γιάννη Δερμιτζόγλου, και τους μαθητές του Ζωγραφείου, με τους οποίους έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση, καθώς τρία χρόνια συμμετέχουμε στο συνέδριο λογοτεχνίας που γίνεται στην Κωνσταντινούπολη και το πιο συγκινητικό ήταν ότι στο τέλος, κατά την απονομή, τα παιδιά από το Ζωγράφειο τραγούδησαν μαζί με τα δικά μας παιδιά, που πήραν το Α΄ βραβείο» ανέφερε η Αρετή Τζανετοπούλου, διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η παραπάνω διάκριση αποτελεί αναμφίβολα επιβράβευση του έργου που επιτελείται στο σχολείο, ενώ όπως σημειώνει η κ. Τζανετοπούλου «το βραβείο προσέφερε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση πρωτίστως στα παιδιά. Θεωρώ πολύ σημαντική τη συμμετοχή σε αυτούς τους αγώνες, την εμπειρία που αποκομίζουν τα παιδιά, το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά μαθαίνουν το «ευ αγωνίζεσθαι», έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τα άλλα σχολεία, τους άλλους μαθητές, σε μια σημαντική διοργάνωση που αποδεικνύει ότι η τέχνη ενώνει και απογειώνει».

Παράλληλα, η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου δεν παραλείπει να υπογραμμίσει την καθοριστική συνδρομή των καθηγητών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ενώ τονίζει ότι «εάν δεν ήταν οι εκπαιδευτικοί, οι συνάδελφοί μου, όσες ιδέες κι αν έχει η κάθε διεύθυνση δεν υλοποιούνται, αν οι καθηγητές δεν εμπνεύσουν στα παιδιά την αγάπη γι αυτό που κάνουν».

Η πανελλήνια πρωτιά που απέσπασε το Μουσικό Σχολείο Βόλου, είναι σημαντική, προσέφερε έντονα συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης στους συμμετέχοντες, και παράλληλα αποτελεί ηθική ανταμοιβή μιας μακράς επιτυχημένης διαδρομής, που συνεχίζεται με τον ίδιο πάντα ενθουσιασμό και νέους στόχους, όπως η εξαιρετική χθεσινή συναυλία στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας.

Το μελωδικό αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη, με τραγούδια που μιλούν για την Ελλάδα, ήταν μια ακόμη σημαντική στιγμή στη μέχρι τώρα πορεία του Μουσικού Σχολείου Βόλου, που αποδεικνύει στην πράξη ότι το όραμα και οι στόχοι γίνονται πραγματικότητα με μεράκι και συλλογική προσπάθεια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου