ΤΟΠΙΚΑ

Π.Θ.: Μήνυση, μέτρα και χώρο για πάρτι

π-θ-μήνυση-μέτρα-και-χώρο-για-πάρτι-541248

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Βόλου για το ριφιφί, θα καταθέσει ο νομικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ παράλληλα η διοίκηση του ιδρύματος θα λάβει μέτρα για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών στοπ μέλλον: θωρακίζει τους ορόφους με ρολά ασφαλείας που θα κατεβαίνουν όταν τελειώνουν τα μαθήματα και παράλληλα βρίσκεται σε αναζήτηση ιδιωτικού χώρου τον οποίο θα νοικιάσει για να διοχετεύσει εκεί τα φοιτητικά πάρτι.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Την απόφαση έλαβε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίασή της.

Το ριφιφί έγινε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου προς ξημερώματα Κυριακής, κι ενώ στο θόλο διεξαγόταν πάρτι του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χώρου. Κατά τη διάρκεια του πάρτι, για το οποίο δεν υπήρχε άδεια από την Πρυτανεία -σημειώνεται ότι τα πάρτι έχουν απαγορευτεί αλλά η απαγόρευση δεν εφαρμόζεται- και μεταξύ 5 και 7 το πρωί της Κυριακής, άγνωστοι ανέβηκαν στο δεύτερο όροφο του κτηρίου και φαίνεται να κινήθηκαν στοχευμένα. Έστριψαν αριστερά από την κεντρική σκάλα, μέχρι το τέλος του διαδρόμου, προς το Εργαστήρι Φυσικών Επιστημών του Τμήματος Ειδικής Αγωγής. Αντί να διαρρήξουν την πόρτα, άνοιξαν τρύπα από το διάδρομο προς το εσωτερικό του εργαστηρίου. Μέσα από την τρύπα τράβηξαν έξω δύο μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών αξίας 1.050 ευρώ η κάθε μία. Στη μία από τις δύο υπήρχε κλειδωμένο πρόγραμμα Braille, αξίας 1.400 ευρώ.

Το περιστατικό έχει σημάνει συναγερμό στην πανεπιστημιακή οικογένεια που αναζητά τους δράστες αλλά και τον πολύτιμο εξοπλισμό της.

Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, η οποία αποφάσισε να κατατεθεί μήνυση στην Εισαγγελία και ταυτόχρονα να ληφθούν μέτρα.

«Θα θωρακίσουμε τους ορόφους με ρολά ασφαλείας και θα αναζητήσουμε χώρο για να οδηγήσουμε εκεί τα πάρτι», ανέφερε ο πρύτανης, Γ. Πετράκος, συμπληρώνοντας ότι θα βγει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εύρεση χώρου, πιθανότατα στην περιοχή των Παλαιών.

Παραπέμπεται

Στη Σύγκλητο συζητήθηκε και η υπόθεση ξυλοδαρμού φοιτήτριας από διοικητικό υπάλληλο – διδάκτορα του ιδρύματος.

Η ΕΔΕ ολοκληρώθηκε, και το πόρισμά της ήρθε προς επικύρωση από τη Σύγκλητο, που αποφάσισε την παραπομπή του στο πειθαρχικό με την κατηγορία του ξυλοδαρμού. Σημειώνεται ότι ο διοικητικός υπάλληλος στον οποίο έχει ήδη επιβληθεί αναστολή άσκησης των καθηκόντων του από την ημέρα που διατάχθηκε η ΕΔΕ, αντιμετωπίζει πλέον ακόμη και την ποινή της οριστικής παύσης από τα καθήκοντά του.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό ξυλοδαρμού της φοιτήτριας, που εντοπίστηκε αιμόφυρτη και σε ημιλιπόθυμη κατάσταση μπροστά από ασανσέρ στον πρώτο όροφο πανεπιστημιακού κτηρίου, σημειώθηκε προ μηνός περίπου κι ενώ τα μαθήματα της σχολής είχαν ολοκληρωθεί. Την 21χρονη φοιτήτρια που καλούσε σε βοήθεια άκουσε άλλος φοιτητής, ενώ προσέτρεξαν ένας ακόμη υπάλληλος και ένας καθηγητής, που κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να μεταφέρει τη φοιτήτρια στο Νοσοκομείο Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου