ΤΟΠΙΚΑ

Αγανάκτηση κατοίκων στην Αγριά

αγανάκτηση-κατοίκων-στην-αγριά-541281

Τα όρια της υπομονής τους δοκιμάζουν κάτοικοι στην Αγριά που, επί πέντε μήνες, είναι αναγκασμένοι, όπως καταγγέλλουν, να ζουν μέσα στη σκόνη. Η Αγριά είναι σκαμμένη σχεδόν απ’ άκρη σε άκρη για τις ανάγκες κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου, αλλά ακόμη κι εκεί όπου οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί τα σκάμματα δεν έχουν ασφαλτοστρωθεί. Οι ασφαλτοστρώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τις 15 Μαρτίου.

Τίποτα πια δεν θυμίζει το γραφικό αυτό παραθαλάσσιο πηλιορείτικο μέρος, λένε κάτοικοι: χώματα παντού, δρόμοι σκαμμένοι, λακκούβες μικρές, μεγάλες, που αποτελούν παγίδες ιδιαίτερα για οδηγούς δικύκλων, αλλά και για τα αυτοκίνητα και τους πεζούς.

Σύμφωνα με καταγγελίες, τους τελευταίους μήνες ολόκληρη η περιοχή πνίγεται στη σκόνη. «Οι κάτοικοι ανησυχούν για την υγεία τους, καθώς ένα σύννεφο σκόνης αιωρείται σε όλη την περιοχή από τη διέλευση χιλιάδων αυτοκινήτων ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα», αναφέρει κάτοικος της περιοχής ο οποίος σε επιστολή του προς τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ υπογράφει ως «αγανακτισμένος κάτοικος της Αγριάς».

«Η θερινή περίοδος ξεκινά, με τις ατελείωτες ουρές να σχηματίζονται στην παραλιακή οδό Βόλου-Αγριάς, με τα φανάρια να λειτουργούν κανονικά φορτίζοντας επιπλέον τα οδικά δίκτυα, τη σκόνη να αιωρείται παντού, τους φορολογούμενους κατοίκους Αγριάς να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, τα παιδιά τους να έρχονται αντιμέτωπα με εποχιακές αλλεργίες, τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα να κάνουν κόντρες σε μια άναρχη περιοχή, την παντελή αδιαφορία πολιτείας και αστυνομίας και τους καταστηματάρχες να αγωνιούν για τα κέρδη των επιχειρήσεων τους, μιας και οι υπάρχουσες συνθήκες προμηνύουν μια μάλλον δύσκολη σεζόν», επισημαίνει ο ίδιος.

Αφήνει τέλος αιχμές για καθυστέρηση των έργων στην Αγριά και ζητά από τη δημοτική αρχή να φροντίζει για την αυστηρότατη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ασφαλτοστρώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τις 15 Μαρτίου, σε κάθε περίπτωση όμως, γίνονται διαβροχές του οδοστρώματος με υδροφόρες του δήμου, προκειμένου να περιοριστεί ο κουρνιαχτός σκόνης που σηκώνεται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου