ΤΟΠΙΚΑ

Πιάνουν δουλειά από Δευτέρα 37 απόφοιτοι των ΕΠΑΛ

πιάνουν-δουλειά-από-δευτέρα-37-απόφοιτο-541421

Πιάνουν δουλειά από την ερχόμενη Δευτέρα, 37 απόφοιτοι από ΕΠΑΛ της Μαγνησίας, που θα μαθητεύσουν σε υπηρεσίες των δήμων αλλά και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Ο θεσμός της μαθητείας, ξεκινά την επόμενη εβδομάδα και θα διαρκέσει εννέα μήνες.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Χθες, ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους αποφοίτους. Στη Μαγνησία είχαν προκηρυχθεί 47 θέσεις σε δήμους και επιπλέον 8 από ιδιώτες.

Εκτός από τις 8 θέσεις στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίες «ονοματίστηκαν» για συγκεκριμένους αποφοίτους από τους εργοδότες, για τις υπόλοιπες 47 κατατέθηκαν μόλις 37 αιτήσεις. «Δέκα θέσεις εν μέσω ανεργίας μένουν κενές», σχολίασε ο υπεύθυνος για το πρόγραμμα της μαθητείας από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Φώτης Πιτσιάβας.

Οι δέκα θέσεις που δεν… δελέασαν τους μαθητές και έμειναν κενές αφορούν στις ειδικότητες των ηλεκτρολόγων (5), πληροφορικής (2), διοίκησης οικονομίας (2) και φυτικής παραγωγής (1). Αντιθέτως καλύφθηκαν θέσεις που αφορούσαν σε τεχνικούς οχημάτων, δομικών έργων και γεωπληροφορικής.

«Αγκάθι» που φαίνεται να «μπλόκαρε» σημαντικό αριθμό αιτήσεων, παρόλο που υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον, φαίνεται ότι αποτέλεσε το όριο ηλικίας. Οι μαθητευόμενοι προβλέπεται να είναι ηλικίας από 18 έως 24 ετών. Υπήρχαν πολλοί ενδιαφερόμενοι άνω των 24 ετών, που δεν είχαν όμως δικαίωμα συμμετοχής.

Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιάβα, σήμερα Τρίτη αναμένεται να αναρτηθεί ο προσωρινός κατάλογος κατάταξης των αποφοίτων, προκειμένου να γίνουν τυχόν ενστάσεις. Την Πέμπτη ο κατάλογος θα οριστικοποιηθεί και την Παρασκευή θα γίνουν οι εγγραφές των αποφοίτων στα ΕΠΑΛ.

Από Δευτέρα, οι απόφοιτοι θα πιάσουν δουλειά ως μαθητευόμενοι.

Η μαθητεία προβλέπει τόσο θεωρητικά μαθήματα, όσο και μαθητεία στις θέσεις εργασίας, λαμβάνοντας το 75% του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη.

Με την ολοκλήρωση της μαθητείας, οι μαθητευόμενοι των ΕΠΑΛ θα αποκτήσουν πτυχίο επιπέδου 5.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου