ΤΟΠΙΚΑ

Εντός ημερών η αποκατάσταση της μισθοδοσίας των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ

εντός-ημερών-η-αποκατάσταση-της-μισθο-544080

Μερικές ακόμη ημέρες θα πρέπει να περιμένουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ, πριν δουν τους μισθούς τους να επιστρέφουν στα επίπεδα του 2012, προ περικοπών, σε συμμόρφωση της διοίκησης σε δικαστική απόφαση.

Χθες συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ για την έγκριση διάθεσης πιστώσεων. Το ζήτημα της εναρμόνισης της μισθοδοσίας του προσωπικού της ΔΕΥΑΜΒ με τη δικαστική απόφαση του Εφετείου, προκειμένου να ισχύσει από τη μισθοδοσία του Μαρτίου, αποσύρθηκε από τον νέο πρόεδρο Άρη Σαββάκη, προκειμένου να ενημερωθεί πλήρως για το ζήτημα και να ολοκληρωθεί η εισήγηση από τη νομική υπηρεσία της ΔΕΥΑΜΒ, πριν ψηφιστεί σε επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Την επαναφορά των μισθών των εργαζομένων στα επίπεδα του 2012 είχε ανακοινώσει ο προηγούμενος πρόεδρος της επιχείρησης, Αποστόλης Γαλάτης και για την απόφαση είχαν εκφράσει την ικανοποίησή τους και οι δύο σύλλογοι εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ, είδαν από τη διοίκηση της προηγούμενης δημοτικής αρχής τις απολαβές τους να μειώνονται ακόμη και κατά 50% στο πλαίσιο των μνημονιακών επιταγών για μειώσεις μισθών στο δημόσιο τομέα. Οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στα μισθολογικά επίπεδα του 2012, προ περικοπών, με απόφαση που λήφθηκε ομόφωνα σε διοικητικό συμβούλιο του περασμένου Νοεμβρίου.

Όπως είχε ανακοινωθεί, στόχος ήταν η αποκατάσταση των μισθών των εργαζομένων να ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου 2017, και σταδιακά -σε βάθος τετραετίας- να καταβληθούν και τα αναδρομικά ύψους 3 εκατ. ευρώ.

Οι εργαζόμενοι είχαν προσφύγει δικαστικά κατά της απόφασης και δικαιώθηκαν στις αίθουσες των δικαστηρίων, καθώς κρίθηκε ότι οι περικοπές που εφαρμόστηκαν στους μισθούς τους ήταν παράνομες, καθώς οι ίδιοι είναι εργαζόμενοι σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού κι όχι δημοσίου δικαίου.

Ήδη, αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η εισήγηση της νομικής υπηρεσίας, προκειμένου να κατατεθεί εμπεριστατωμένα προς έγκριση στο διοικητικό συμβούλιο. Στο μεσοδιάστημα, την ερχόμενη εβδομάδα, ο κ. Σαββάκης θα έχει συνάντηση με τους εργαζόμενους προκειμένου να ενημερωθεί και ο ίδιος εμπεριστατωμένα για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου