ΤΟΠΙΚΑ

Υποψήφια για βραβείο η «Κιβωτός του Κόσμου»

υποψήφια-για-βραβείο-η-κιβωτός-του-κό-544395

Υποψήφια για βραβείο στο πλαίσιο του θεσμού Bravo Sustainability Awards είναι η «Κιβωτός του κόσμου» συμμετέχοντας σε τρεις κατηγορίες: τη διαχείριση και ενεργοποίηση εθελοντών, την κοινωνική υπευθυνότητα, το πολυποίκιλο έργο και τις δράσεις που αναπτύσσονται.

Η « Κιβωτός του Κόσμου» είναι εθελοντικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, που ιδρύθηκε το 1998 από τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου και 18 χρόνια μετά στηρίζει 450 παιδιά και εκατοντάδες μητέρες και οικογένειες, επεκτείνοντας πλέον τη δράση του και στη Μαγνησία.

Η ηλεκτρονική αξιολόγηση των πρωτοβουλιών και προγραμμάτων που παίρνουν μέρος στο θεσμό διαλόγου Bravo 2016 βρίσκεται σε εξέλιξη και η διαδικτυακή ψηφοφορία θα διαρκέσει έως αύριο, Κυριακή 5 Μαρτίου.

Ο θεσμός των Bravo Sustainability Awards, έχει ως στόχο την επιβράβευση των καλύτερων πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται στη χώρα μας, από επιχειρήσεις, ΟΤΑ, ΜΚΟ, και προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη, την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και την κοινωνική υπευθυνότητα, αναδεικνύοντας τις πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Ο θεσμός BRAVO, που για τέσσερα συναπτά έτη διοργανώνεται από το Quality Net Foundation και το Δίκτυο Υπεύθυνων Οργανισμών και Ενεργών Πολιτών, συνδέεται για πρώτη φορά με την πρωτοβουλία Sustainable Greece 2020 και εξελίσσεται στα Bravo Sustainability Awards.

Ο θεσμός θέτει ως στόχο του να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις καλύτερες πρακτικές που κατεγράφησαν από τους συμμετέχοντες οργανισμούς και φορείς στο πλαίσιο του διαλόγου για τη βιώσιμη ανάπτυξη της πρωτοβουλίας Sustainable Greece 2020. Οι πρακτικές αυτές συμβάλλουν στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, της δημιουργίας προτύπων υπεύθυνης συμπεριφοράς και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής στην ευρύτερη ελληνική κοινωνία.

Η διαδικασία της ανάδειξης των καλών πρακτικών των βραβείων βασίζεται στη φιλοσοφία του Quality Net Foundation, που εστιάζει στην εμπλοκή και στο διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους. Στο πλαίσιο αυτό, η σύνδεση με την πρωτοβουλία Sustainable Greece 2020 πραγματοποιήθηκε με σκοπό να δημιουργηθεί ένας τρόπος επιπλέον προώθησης και επιβράβευσης των πρακτικών που καταθέτουν οι συμμετέχοντες οργανισμοί στην πρωτοβουλία, καθώς μιας ευρύτερης αφύπνισης και εκπαίδευσης των συμμετεχόντων αναφορικά με τις πρακτικές και τις πρωτοβουλίες αυτές.

Η πρωτοβουλία Sustainable Greece 2020 απευθύνεται σε οργανισμούς και φορείς που ενδιαφέρονται για τα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου