ΤΟΠΙΚΑ

Τα παιδιά του ΚΔΑΠμεΑ Ν. Ιωνίας σε ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική και Αστυνομία

τα-παιδιά-του-κδαπμεα-ν-ιωνίας-σε-εκαβ-546827

Στο πλαίσιο των εξωτερικών εκπαιδευτικών δράσεων με σκοπό την γνωριμία και την επαφή με τους φορείς της πόλης του Βόλου, τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ-μεΑ) Ν. Ιωνίας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Βόλου Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ. που αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ε.Ε και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 και τελικό ανάδοχο την Ε.Ε.Τ.Α.Α., πραγματοποίησαν την πρώτη δράση τους στο ΕΚΑΒ Βόλου, μαθαίνοντας για τις πρώτες βοήθειες.

Επίσης είχαν την ευκαιρία να δουν το ασθενοφόρο και να ενημερωθούν από τους διασώστες για τον εξοπλισμό που διαθέτει και τη χρήση του σε επείγουσες καταστάσεις.

Η επόμενη επίσκεψη έγινε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, οι πυροσβέστες που τους υποδέχτηκαν ξενάγησαν τα παιδιά στους χώρους των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας, εξηγώντας τις δραστηριότητες Πυροσβεστικής και απάντησαν κάθε απορία τους. Ανάμεσα στις δραστηριότητες που μοιράστηκαν μαζί τους ήταν η αναγνώριση των εργαλείων και η ενημέρωση σε θέματα δασικών και αστικών πυρκαγιών καθώς και για τις ενέργειες που γίνονται σε περίπτωση φωτιάς.

Η τελευταία δράση τους ήταν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Τα παιδιά επισκέφτηκαν το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης και γνώρισαν τον Bruno, τον σκύλο ανίχνευσης εκρηκτικών του σώματος. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την γνωριμία των παιδιών με την ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Το προσωπικό και τα παιδιά του ΚΔΑΠμεΑ Νέας Ιωνίας θέλουν να τους ευχαριστήσουμε όλους και να τους και να τους ευχηθούν δύναμη στο πολύτιμο έργο τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου