ΤΟΠΙΚΑ

Παν. Σγουρίδης: Δίνουμε άνισο αγώνα με τους δανειστές

παν-σγουρίδης-δίνουμε-άνισο-αγώνα-με-τ-546848

Την πεποίθηση ότι τα μέτρα που θα ληφθούν είναι προαπαιτούμενο για την οικονομική σταθερότητα, εξέφρασε από το Βόλο ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του για τη λειτουργία του κόμματος. Ως εκπρόσωπος του κυβερνητικού εταίρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο κ. Σγουρίδης, σε απολογητικό ύφος, έσπευσε να επισημάνει ότι «κανείς δεν είναι ευτυχής για την προνομοθέτηση μέτρων» προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την αποδοχή εκ μέρους της κυβέρνησης ψήφισης τους.

Ερωτηθείς μάλιστα από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πόσο κοινωνικά δίκαιο είναι να αποδέχεται η κυβέρνηση -παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις της- τη μείωση του αφορολόγητου, ο κ. Σγουρίδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το ζητούν οι δανειστές και αυτό είναι μία σκληρή πραγματικότητα. Είμαστε σε έναν οικονομικό πόλεμο, και παρότι η θέση μας είναι δύσκολη προσπαθούμε για το καλύτερο. Τα μέτρα αυτά είναι ανάγκη να ληφθούν» σημείωσε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, περιγράφοντας ένα κλίμα ασφυκτικών πιέσεων εκ μέρους των δανειστών.

Ο κ. Σγουρίδης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι εφόσον επιτευχθεί η οικονομική σταθερότητα θα υπάρξουν και επενδύσεις, και προέβλεψε ότι σύντομα η χώρα θα μπει σε αναπτυξιακή τροχιά. Προς αυτή την κατεύθυνση, όπως ισχυρίστηκε, θα λειτουργήσει και η πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup, όπου σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των ΑΝΕΛ αποφασίστηκε η αλλαγή του μίγματος της οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα. «Πρόκειται για μία προαλειφόμενη συμφωνία που θα δούμε πως θα εφαρμοστεί στην πράξη. Και οι δύο πλευρές ξεκινούν για να βρεθεί μια χρυσή τομή. Πιθανόν να υπάρξουν βάρη σε κάποιες ομάδες και σε άλλες να υπάρξει ανακούφιση. Αλλά πιστεύω ότι θα υπάρξει σταθερότητα. Θα σταλεί έτσι το μήνυμα στις αγορές ότι μπορούν να γίνουν επενδύσεις στη χώρα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Αναφερόμενος στη συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι βασίζεται σε μία προγραμματική συμφωνία που τηρείται μέχρι στιγμής, ενώ υποβάθμισε τις φωνές που ακούγονται μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως πρόσφατα με τις δηλώσεις Φίλη, επισημαίνοντας: «Εμείς έχουμε βάλει κόκκινες γραμμές σε ζητήματα πατρίδας και παραδόσεων. Η συνεργασία αυτή είναι πάνω σε προγραμματική βάση. Την παρομοιάζω με ένα καράβι. Μπορεί να αλλάζουν οι ναύτες αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αλλάζει η ρότα του καραβιού. Αυτά που χαρακτηρίζουμε εμείς δίκαιη πολιτική, ο ΣΥΡΙΖΑ τα χαρακτηρίζει αριστερή πολιτική. Η κόκκινη γραμμή είναι η ασφάλεια και η ακεραιότητα της χώρας μας».

Τέλος, αναφερόμενος στους ΑΝΕΛ, υπογράμμισε ότι μετά το 3ο συνέδριο ξεκινά η ανασυγκρότηση, και πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κρατούν τον κινηματικό τους χαρακτήρα αλλά θα λειτουργούν πλέον με δομή κόμματος, και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι παρά τον «δημοσκοπικό πόλεμο», που όπως είπε δέχονται, θα συνεχίσουν να έχουν καταλυτικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου