ΤΟΠΙΚΑ

Αστάθμητος παράγοντας η οικονομική κρίση

αστάθμητος-παράγοντας-η-οικονομική-κ-498132

Στις πόλεις τους θα σπουδάσουν αρκετοί νέοι, καθώς η κρίση φαίνεται πως θα ανατρέψει το χάρτη των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Για πρώτη φορά φέτος, σύμφωνα με τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Μιχάλη Ζουμπουλάκη, η οικονομία θα αποτελέσει τον αστάθμητο παράγοντα επιλογής των σχολών.

Με αγωνία αναμένει και η πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας την ανακοίνωση των βάσεων των πανελλαδικών εξετάσεων προκειμένου να βγάλει τα συμπεράσματά της τόσο για τις επιλογές των υποψηφίων, όσο και για την απήχηση των τμημάτων του τοπικού Ιδρύματος.
«Επικρατεί φέτος η άποψη πως θα καταγραφούν μειώσεις στις βάσεις των σχολών. Μέχρι στιγμής εμείς ως Πανεπιστήμιο δεν έχουμε τέτοια δεδομένα. Το διαφορετικό στοιχείο φέτος είναι η οικονομική κρίση, η οποία θα αναγκάσει πολλούς υποψηφίους να σπουδάσουν στην πόλη που διαμένουν, εάν αυτή έχει Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ. Αυτό αναμένουμε να γίνει και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας», σχολίασε ο αντιπρύτανης κ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης.
Ο ίδιος χαρακτήρισε την οικονομική κρίση ως αστάθμητο παράγοντα στις προτιμήσεις των υποψηφίων και σημείωσε πως το ίδρυμα πιθανότατα φέτος θα δεχτεί περισσότερους πρωτοετείς από την περιοχή της Θεσσαλίας.
«Φαντάζομαι ότι υποψήφιοι που κατοικούν στο Βόλο και ενδιαφέρονται για τα Παιδαγωγικά για παράδειγμα θα έχουν ήδη δηλώσει τα τμήματα του Βόλου. Το ίδιο ισχύει για όλα τα τμήματα και όλες τις θεσσαλικές πόλεις», σημείωσε ο αντιπρύτανης.
Οι υποθέσεις πως ολοένα και περισσότεροι υποψήφιοι της περιοχής θα αποφασίσουν να σπουδάσουν στη Θεσσαλία προέρχεται και από τις προσπάθειες που κατέβαλε το ίδρυμα στη διαφήμιση των τμημάτων.
«Εδώ και δύο χρόνια υλοποιήσαμε την εβδομάδα γνωριμίας των μαθητών του Λυκείου όλης της Θεσσαλίας. Οι μαθητές γνώρισαν από κοντά το Ίδρυμα και είδαν όλα τα τμήματα. Επιπλέον προσπαθήσαμε να αναδείξουμε όλα τα τμήματα και το έργο τους κι αυτό πιστεύουμε ότι θα έχει αντίκτυπο σ’ όλη την κοινωνία», ανέφερε τέλος ο κ. Ζουμπουλάκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου