ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησε η καταγραφή προβλημάτων ανά ενότητα για τους δασικούς χάρτες

ξεκίνησε-η-καταγραφή-προβλημάτων-ανά-548058

Διαδικασία καταγραφής των προβλημάτων που προκαλεί η ανάρτηση των δασικών χαρτών στο Δήμο Βόλου, έχει ξεκινήσει η δημοτική αρχή ανά ενότητα και με τη συνδρομή των τοπικών συμβουλίων. Μόνο στην περίπτωση του Αγίου Λαυρεντίου έχουν καταγραφεί 12 περιπτώσεις αγροτεμαχίων που αποτυπώνονται ως δάση και θέτουν σε περιπέτειες και έξοδα τους ιδιοκτήτες τους.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου με αφορμή πρόταση ψηφίσματος για τους δασικούς χάρτες που κατέθεσε η παράταξη της Δύναμης Βόλου.

Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο της Δύναμης Βόλου, Τέλη Δουλόπουλο, η ανάρτηση των δασικών χαρτών έχει προκαλέσει αλαλούμ στους κατά τόπους δήμους και ζήτησε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Εξέταση του θέματος, το οποίο χαρακτήρισε πολύ σοβαρό, ζήτησε και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Γιάννης Μολοχίδης.

Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος Κ. Γαργάλας χαρακτήρισε την ανάρτηση δασικών χαρτών προάγγελο του εθνικού κτηματολογίου και πρότεινε να ζητήσει ο δήμος παράταση χρόνου και μείωση του κόστους για την υποβολή των ενστάσεων.

Ο εκτελών χρέη Δημάρχου, Θάνος Θεοδώρου, ενημέρωσε ότι ήδη ο δήμος επισκέφθηκε το Δασαρχείο και ενημερώθηκε. Από τη συγκεκριμένη φάση του προγράμματος ανάρτησης δασικών χαρτών έχει εξαιρεθεί ο πρώην Δήμος Βόλου και ο πρώην Δήμος Ν. Αγχιάλου, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η καταγραφή προβλημάτων ανά ενότητα.

«Κάθε δήμος εντοπίζει τα δικά του προβλήματα. Εμείς κάνουμε καταγραφή και θα δούμε το δικό μας σπίτι», είπε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, Γ. Μουλάς.

Σύγκρουση Νάνου – Μουλά

Οι τόνοι της συνεδρίασης ανέβηκαν όταν ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, καταφέρθηκε εναντίον της δημοτικής αρχής. «Έρχεστε ουραγοί των προτάσεων της αντιπολίτευσης και λόγω της αλαζονείας σας και της υποτίμησης των παρατάξεων των μειοψηφιών βρίσκεται προ τετελεσμένων. Όπως στην περίπτωση της ΑΓΕΤ, αλλά και των δασικών χαρτών. Η πρόταση είχε κατατεθεί στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο από το οποίο εσείς φύγατε», είπε ο κ. Νάνος.

«Η δημοτική αρχή είναι ενήμερη. Δεν είναι ουραγός. Εσείς επιχειρείτε να κάνετε φθηνή σπέκουλα. Είστε ουραγοί των κουκουλοφόρων. Ουρά του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λυπάμαι για την ιστορία σας ως παράταξη. Κινδυνεύετε να γίνετε τύποι του πεζοδρομίου. Αλήθεια ξέρουν οι σύντροφοί σας τα κατορθώματά σας», απάντησε σε έντονο ύφος ο κ. Μουλάς.

«Εσείς κι όλη σας η παράταξη είστε Χρυσή Αυγή», αντεπιτέθηκε ο κ. Νάνος, προκαλώντας την αντίδραση του πρώην αντιδημάρχου Δημήτρη Καντόλα που ζήτησε το λόγο. «Εσύ στη θέση σου. Δεν είσαι δημοτικός σύμβουλος», είπε αυστηρά ο κ. Νάνος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου