ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλη επιχείρηση για ζευγάρι που χάθηκε στον Αγιο Λαυρέντιο

μεγάλη-επιχείρηση-για-ζευγάρι-που-χάθ-551338

Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου υπήρξε σήμερα Σάββατο και έληξε αίσια πριν από λίγο στην περιοχή του Αγίου Λαυρεντίου Πηλίου για τον εντοπισμό και την προσέγγιση ζευγαριού που χάθηκε μετά από εξόρμησή του σε δασώδη περιοχή.

Ειδικότερα, το ζευγάρι μέσω της ευρωπαϊκής γραμμής έκτακτης ανάγκης «112» ειδοποίησε στις 5.45 σήμερα το απόγευμα ότι έχει χαθεί σε δασώδη περιοχή του Αγίου Λαυρεντίου όπου πήγε για πεζοπορία και από την Αστυνομία ενημερώθηκε σχετικά η Πυροσβεστική.

Αμεσα στην περιοχή έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με πέντε πυροσβέστες που ξεκίνησαν τις έρευνες καθώς δεν ήταν δυνατή η τηλεφωνική επικοινωνία με το ζευγάρι.

Αρκετή ώρα αργότερα, το ζευγάρι κατάφερε να επικοινωνήσει με την Πυροσβεστική και να εντοπιστεί το στίγμα τους, αλλά ωστόσο λόγω του σκότους η προσπάθεια προσέγγισής τους ήταν δύσκολη.

Στις έρευνες συμμετείχε και ο ορειβάτης Νίκος Μαγγίτσης και μαζί με πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής κατόρθωσαν τελικά να τους πλησιάσουν και να τους παραλάβουν πριν από λίγο (στις 20.10) σώους. Στο σημείο για προληπτικούς λόγους, για την παραλαβή του ζευγαριού κλήθηκε και μετέβη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και γίνεται η μεταφορά τους στο Βόλο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου