ΤΟΠΙΚΑ

Προσλήψεις για στελέχωση υπηρεσιών στο Δήμο Νοτίου Πηλίου

προσλήψεις-για-στελέχωση-υπηρεσιών-σ-551387

Προγραμματίζονται μέσα στο 2017

Πράσινο φως στον προγραμματισμό του Δήμου Νοτίου Πηλίου για την πρόσληψη 42 ατόμων που, σύμφωνα με το δήμαρχο Νικ. Φορτούνα, θα στελεχώσουν υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, άναψε στην προχθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο προγραμματισμός θα αποσταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών για την έγκριση των θέσεων που ζητά ο δήμος, που βλέπει τις υπηρεσίες τους να είναι υποστελεχωμένες και να μην μπορεί να καλύψει ακόμη και βασικές ανάγκες.

Το σημαντικότερο πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Φορτούνα, αφορά στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Νοτίου Πηλίου, που ουσιαστικά πρόκειται για… μονοπρόσωπη υπηρεσία. Την υπηρεσία στελεχώνει μόλις ένας πολιτικός μηχανικός, ενώ ένας ακόμη μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος που έχει προσληφθεί, έχει ως αντικείμενό του αποκλειστικά τη λειτουργία του φράγματος Παναγιώτικο.

«Οι τεχνικές υπηρεσίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν με ένα και μόνο άτομο», ανέφερε ο δήμαρχος, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι δυνατή ούτε καν η σύνταξη μιας απλής μελέτης για ένα απλό έργο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μελέτες που αφορούν έργα που θα μπορούσαν να είχαν γίνει από στελέχη της υπηρεσίας, να ανατίθενται σε ιδιώτες και να επιβαρύνονται τα δημοτικά ταμεία. «Η γέφυρα στον Κάλαμο, το γήπεδο 5Χ5, ή απλά έργα οδοποιίας θα μπορούσαν να είχαν γίνει με μελέτες που θα συνέτασσε η ίδια η υπηρεσία αν ήταν επαρκώς στελεχωμένη. Με αυτό τον τρόπο και ο δήμος θα εξοικονομούσε πόρους, για να τους διαθέσει σε άλλους τομείς, όπου επίσης υπάρχουν ανάγκες», σημείωσε ο κ. Φορτούνας.

Σημειώνεται ότι για το 2017, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου έχει κατανείμει σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα ένα συγκεκριμένο ποσό για να γίνουν έργα που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και τα οποία αφορούν σε έργα ύδρευσης, πρασίνου, λιθόστρωτα κ.ά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου