ΤΟΠΙΚΑ

Καρναβάλι… αγώνας ταχύτητας στις Μηλιές

καρναβάλι-αγώνας-ταχύτητας-στις-μηλ-551418

Η παρέλαση των αρμάτων θα ξεκινήσει σήμερα από το Δέλτα των Μηλεών, ώρα 14.30

Την Αποκριά, μετά από 20 ολόκληρα χρόνια ετοιμάζονται να γιορτάσουν οι Μηλιές. Η αναβίωση του Καρναβαλιού, που κάποτε ήταν θεσμός για το χωριό, γίνεται με πρωτοβουλία του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Μηλεών «Γρηγόριος Κωνσταντάς», όμως η παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών θα γίνει με … την ψυχή στο στόμα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μηλεών Νοτίου Πηλίου, Μιχάλη Γιαννιό, το καρναβάλι ήταν κάποτε θεσμός για το χωριό. Σταμάτησε όμως η διοργάνωσή του λόγω… αντιδράσεων.

Παραδοσιακά, τα άρματα και οι καρναβαλιστές έκαναν παρέλαση από το Δέλτα Μηλεών έως την πλατεία του χωριού. Αυτό είχε αποτέλεσμα ο δρόμος να κλείνει.

Επιχειρηματίες, που βρίσκονται πάνω από την κεντρική πλατεία στο δρόμο προς Βυζίτσα, ήταν εκείνοι που αντέδρασαν στο κλείσιμο του δρόμου, καθώς όπως υποστήριζαν, θίγονταν άμεσα τα συμφέροντά τους. Καταγγελίες στην αστυνομία από θιγόμενους επιχειρηματίες έριξαν την αυλαία ενός μακρόχρονου θεσμού στις Μηλιές, που ετοιμάζεται φέτος να αναβιώσει μετά από δύο δεκαετίες.

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννιός, για να μη ματαιωθεί η παρέλαση των καρναβαλιστών, έχει δοθεί ειδική άδεια από το Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου για το κλείσιμο του δρόμου για μισή ώρα, προκειμένου να περάσει η παρέλαση και να καταλήξει στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Αυτό σημαίνει ότι άρματα και καρναβαλιστές θα επιδοθούν σε… αγώνα ταχύτητας για να καταφέρουν να μην καταπατήσουν το χρονικό περιθώριο που τους δίνεται και να μην υπάρξουν νέες αντιδράσεις και καταγγελίες, ώστε τουλάχιστον να πραγματοποιηθεί η καρναβαλική παρέλαση.

Για τη διεξαγωγή της καρναβαλικής παρέλασης, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος έχει ενώσει τις δυνάμεις του με τον χορευτικό σύλλογο της περιοχής.

Θα παρελάσουν τρία άρματα εμπνευσμένα από την πολιτική επικαιρότητα και, συγκεκριμένα, ένα άρμα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, ένα άρμα με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και ένα με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ. Πίσω από τα άρματα θα ακολουθούν καρναβαλιστές, ντυμένοι ανά τριάδες με διαφορετική θεματολογία.

Η παρέλαση των αρμάτων θα ξεκινήσει σήμερα από το Δέλτα των Μηλεών , ώρα 14.30 και θα φτάσει στην πλατεία του χωριού. Θα ακολουθήσουν αποκριάτικοι χοροί από το χορευτικό του συλλόγου και γλέντι στην πλατεία των Μηλεών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου