ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σε ρυθμούς καρναβαλιού o Δήμος Βόλου

σε-ρυθμούς-καρναβαλιού-o-δήμος-βόλου-552169

Ξεκίνησε ο τετραήμερος εορτασμός για την Αποκριά και την Καθαρά Δευτέρα

Σε ρυθμούς Καρναβαλιού βρίσκεται ο Βόλος. Το τετραήμερο γιορτινό πρόγραμμα ξεκίνησε με συναυλίες, ζογκλέρ και ξυλοπόδαρους στην καρδιά της πόλης, στη συμβολή των οδών Ερμού και Κονταράτου και θα συνεχιστεί τόσο σήμερα όσο και αύριο Κυριακή της Αποκριάς, αλλά και την Καθαρά Δευτέρα.

«Ο σχεδιασμός βασίζεται στη συμμετοχή, στη συλλογική προσπάθεια των τοπικών παραγωγικών και κοινωνικών φορέων και τη δημιουργικότητα των τοπικών μουσικών σχημάτων και των Σχολών Χορού, οι οποίες στηρίζουν με το δυναμικό και το ταλέντο τους την προσπάθεια του Δήμου Βόλου. Με ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα την τοπική γαστρονομία που αφορά την ημέρα της Καθαρής Δευτέρας, προσθέτοντας ο Δήμος Βόλου δράσεις καρναβαλικές και τις υπόλοιπες ημέρες του τριημέρου, δημιουργείται ένα σύνολο εκδηλώσεων ικανού να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του συνόλου του κοινού που επιθυμεί να αποδράσει από τον τόπο κατοικίας του για να γιορτάσει τις Απόκριες», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Βόλου.

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, η στολισμένη παραλία του Βόλου θα φιλοξενήσει βολιώτες και επισκέπτες σε μία γιορτή που θα ξεκινήσει από τις 12:30 το μεσημέρι με μουσική γνωστών DJ της πόλης, θα ακολουθήσει στις 5:00 το απόγευμα έως τις 7:00 χορευτική παράσταση από τους χορογράφους και τους μαθητές των τοπικών σχολών χορού, στις 7:30 το βράδυ καθηγητές χορού θα παραδώσουν μαθήματα χορού στο κοινό και το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με πάρτι για όλο τον κόσμο με 4 Dj που θα «ανταγωνίζονται» μεταξύ τους και θα ανεβάζουν τη γιορτινή διάθεση και το κέφι.

Στη χορευτική συνάντηση συμμετέχουν οι Σχολές: Alternative (Χρυσόστομος Κολοβός), Antigravity Dance Lab (Εύα Παπαπαναγιώτου), Belly Dance and more (Εύα Πιλάτου), Break A Move (Κωνσταντίνος Πανόπουλος), Chorus Line(Βάσω Τηλιοπούλου), Dance Academy (Δέσποινα Ακρίβου), Dance Studio (Νίκυ Κρίσλοου).

Το πρόγραμμα παρουσιάζουν η ραδιοφωνική παραγωγός Φωτεινή Κασσίδη και ο καθηγητής χορού Χρυσόστομος Κολοβός.

Η παράσταση περιλαμβάνει Salsa, Samba, Hip Hop, Break Dance, Oriental, Jazz κλακέτες, Μοντέρνα Jazz, FunkyJazz, Latin, Ακροβατικός Χορός (Στεφάνι). Συμμετέχει ο πιανίστας Νικόλαος Παπαθανασίου.

Για τον κάθε χορό, οι παρουσιαστές θα αναφέρονται σε στοιχεία για την ιστορία του και τους μουσικούς του ρυθμούς, ώστε να παρουσιαστεί στο κοινό μία ολοκληρωμένη εικόνα της δουλειάς που συντελείται στις τοπικές Σχολές Χορού.

Με τη λήξη της παράστασης, οι καθηγητές χορού θα διδάξουν στο κοινό βασικά βήματα των χορών που θα παρουσιαστούν εντός και εκτός σκηνής. Οι DJ Άρης και Μίκυ, θα αυτοσχεδιάζουν με μουσική ανάλογα με την εξέλιξη των μαθημάτων, με στόχο να ανέβει η θερμοκρασία του κεφιού και της γιορτινής διάθεσης. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα και εφέ.

Καθαρή Δευτέρα

Βόλος. Για την Καθαρή Δευτέρα (27/2/2017) στην παραλία του Βόλου μεταξύ Αγίου Κωνσταντίνου και Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και παράλληλα με το πάρκο, θα στηθεί μπουφές με παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα και ποτά, ενώ το μουσικό πρόγραμμα της εκδήλωσης για τα Κούλουμα έχει αναλάβει ορχήστρα με τους Δημήτρη Γακιόπουλο και Άρτζυ Λύτρα. Στο βιολί ο Χρήστος Δασκαλόπουλος.

Τα εδέσματα και τα ποτά θα προσφέρονται δωρεάν στο κοινό και αποτελούν προσφορά του Δήμου Βόλου, του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και των χορηγών της εκδήλωσης.

Νέα Αγχίαλος. Την Δευτέρα στις 27/2/2017 στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Αγχιάλου, θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα στον παραλιακό πεζόδρομο στο Δημοτικό Πάρκο της Νέας Αγχιάλου.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις θα ανοίξουν τα χορευτικά συγκροτήματα τις Νέας Αγχιάλου στις 11:30 π.μ., παρουσιάζοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα από παραδοσιακούς χορούς και στη συνέχεια θα δοθεί πλούσιος μπουφές με σαρακοστιανά εδέσματα και άφθονο κρασί.

Σε περίπτωση βροχής ο μπουφές θα στηθεί στην είσοδο του Δράγνειου Δημαρχιακού Μεγάρου και τα χορευτικά θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα τους στο Αμφιθέατρο του ίδιου κτιρίου.

Αλυκές Βόλου. Από τις 11:00 το πρωί της Καθαρής Δευτέρας, επί της παραλίας των Αλυκών (από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου με Βάκχου) θα πραγματοποιηθεί το πέταγμα του Χαρταετού και θα ακολουθήσει γιορτή για τα Κούλουμα, όπου θα προσφερθεί κρασί και σαρακοστιανά εδέσματα. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με μουσική και ο μπουφές προσφέρεται δωρεάν για το κοινό.

Οι εκδηλώσεις της Αποκριάς και της Κ. Δευτέρας στον υπόλοιπη Μαγνησία

Ο Δήμος Αλμυρού και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευξεινούπολης διοργανώνουν το καρναβάλι της Ευξεινούπολης, το οποίο αποτελεί θεσμό ετών με πολύ μεγάλη απήχηση. Το καρναβάλι με θέμα «Η επέλαση της νέας γενιάς καρναβαλιστών», θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Καθαρά Δευτέρα στις 2:00 μ.μ. στο πάρκο Ευξεινούπολης και πλαισιώνεται από άρματα, πεζοπόρα τμήματα καρναβαλιστών και πολύ κέφι.

Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού διοργανώνει, εξάλλου, αύριο Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Σούρπης. Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού θα ξεκινήσει από την πλατεία Σούρπης και κατά τη διάρκειά του θα πρέπει να επιλυθούν συνολικά δέκα γρίφοι που θα οδηγήσουν στον τερματισμό, στο τελευταίο και τυχερό 11ο σημείο. H απάντηση του κάθε γρίφου κρύβει τον επόμενο προορισμό.

Στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε κάθε γωνιά του Δήμου Ρήγα Φεραίου, για ντόπιους και επισκέπτες.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου κορυφώνονται οι εκδηλώσεις, σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα:

– Στις 19:00 διοργανώνεται Αποκριάτικη φωτιά και διαγωνισμός Καρναβαλιού στη Κεντρική Πλατεία Ριζομύλου

– στις 13:00 κυνήγι κρυμμένου θησαυρού στην κεντρική πλατεία Βελεστίνου

– στις 18:30 κεντρικές καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Βελεστίνο με παρέλαση Αρμάτων και Καρναβαλιστών

– στις 21:00 Καρναβαλικές εκδηλώσεις με άναμμα φωτιάς από το Σύλλογο Μικρασιατών μπροστά από την Εκκλησία Αγίου Βασιλείου

– στις 19:00 διοργανώνεται άναμμα φωτιάς και γλέντι στην κεντρική Πλατεία Στεφανοβικείου

– στις 19:00 άναμμα φωτιάς και Αποκριάτικα δρώμενα στην κεντρική πλατεία Αερινού και

– στις 20:00 άναμμα φωτιάς και γλέντι στην πλατεία Χλόης.

Καθαρή Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, διοργανώνονται τέσσερις εκδηλώσεις:

– στις 12:00 το Καρναβάλι Ριζομύλου που περιλαμβάνει παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών – κούλουμα στην κεντρική Πλατεία Ριζομύλου

– στις 11:00 π.μ. θα γιορταστούν τα Κούλουμα με χορό, φασολάδα, σαρακοστιανά εδέσματα, αερομοντελισμό και πέταγμα χαρταετού στο Στάδιο Βελεστίνου

– στις 12:00 θα γιορταστούν επίσης τα Κούλουμα στη Κεντρική Πλατεία Καναλίων και την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθούν ανάλογες εκδηλώσεις στην Κεντρική Πλατεία Κεραμιδίου από το Σύλλογο Κεραμιδίου.

Στο Δήμο Νοτίου Πηλίου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αφετών προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να πετάξουν το χαρταετό τους από τις 10:30 – 12:30, την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου στο Λόφο Παναγίας (εξωκλήσι Ζωοδόχου Πηγής) στις Αφέτες. Θα υπάρχουν κύπελλα για το 1ο, 2ο και 3ο βραβείο πετάγματος χαρταετού, καθώς και δωρεάν νηστίσιμος μπουφές, αναψυκτικά, άφθονο τσίπουρο.

Αποκριάτικη εκδήλωση διοργανώνεται την Κυριακή στις 5:30 στη Συκή από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο Συκής «Γεώργιος Ρηματισίδης». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Συλλόγου και περιλαμβάνει μουσική, χορό, μεζεδάκια και κέφι.

Παράλληλα, διοργανώνεται καρναβάλι στις Μηλιές από τον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Μηλεών «Γρηγόριος Κωνσταντάς». Η παρέλαση των αρμάτων θα ξεκινήσει από το Δέλτα των Μηλεών, στις 14:30 και θα φτάσει στην πλατεία του χωριού μετά από μία ώρα. Θα ακολουθήσουν αποκριάτικοι χοροί από το χορευτικό του συλλόγου και γλέντι στην πλατεία των Μηλεών.

Αποκριάτικες εκδηλώσεις διοργανώνονται αύριο στις 3 μμ στη Μηλίνα με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μηλίνας, του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και των πολιτιστικών συλλόγων Αργαλαστής και Λαύκου, και έχει ως επίκεντρο το κέφι.

Στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου

Αποκριάτικη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 2 το μεσημέρι στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς, χάρη στη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαγοράς «Γιάννης Κορδάτος» με το Σύλλογο επαγγελματιών και τοπικούς Συλλόγους. Οι διοργανωτές επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις που περιλαμβάνουν πλούσιο μπουφέ, ζαχαρωτά για τα παιδιά, κλόουν, διαγωνισμό για την καλύτερη ομάδα και πολύ κέφι.

Στο Πουρί διοργανώνεται καρναβάλι με τη φροντίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πουρίου, το οποίο σατιρίζει την ελληνική διαστημική υπηρεσία. Η παραδοσιακή καρναβαλική παρέλαση θα ξεκινήσει νωρίς το απόγευμα στον κεντρικό δρόμο του χωριού με κατάληξη στο κεντρικό πάρκινγκ. Εκεί θα υπάρχει μπουφές και θα ακολουθήσει πάρτι μασκέ. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν και γαϊτανάκι γύρω από το οποίο θα χορεύουν 13 καρναβαλιστές. Το βράδυ, με την ολοκλήρωση της καρναβαλικής παρέλασης θα γίνει αποκριάτικος χορός με ζωντανή μουσική σε ταβέρνα.

Στις Βόρειες Σποράδες

Αποκριάτικη παρέλαση διοργανώνεται στις 12 το μεσημέρι στο παλιό λιμάνι της Σκιάθου, κατόπιν συνεργασίας του Δήμου Σκιάθου με τοπικούς Συλλόγους και στις 12:30 θα ακολουθήσει πάρτι με χαρούμενους ρυθμούς.

Αποκριάτικες εκδηλώσεις διοργανώνει, παράλληλα και ο Δήμος Αλοννήσου, με άρματα και μασκαρεμένους, γλέντι και χορό. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Κυριακή της Αποκριάς στη 1:30 το μεσημέρι από το δημαρχείο με κατεύθυνση προς την παραλία Βότση και η πομπή καταλήγει και πάλι μπροστά στο δημαρχείο του νησιού, όπου κορυφώνεται το γλέντι και η εκδήλωση κλείνει παραδοσιακά με το κάψιμο του καρνάβαλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου