ΤΟΠΙΚΑ

Διάλεξη για το Αρχαϊκό Νεκροταφείο στο Δέλτα Φαλήρου

διάλεξη-για-το-αρχαϊκό-νεκροταφείο-στ-552962

Την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 στις 19:00, στo Αμφιθέατρο Σαράτση, η Στέλλα Χρυσουλάκη (Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων) θα δώσει την εναρκτήρια διάλεξη του ΠΜΣ του ΙΑΚΑ, με τίτλο Το αρχαϊκό νεκροταφείο στο Δέλτα Φαλήρου.

Περίληψη

Στις νότιες εσχατιές της Αττικής, στο μυχό του Σαρωνικού όπου και ο κύριος λιμένας του άστεως έως τους Περσικούς Πολέμους, εκτείνεται το Φαληρικό αλίπεδον, μια περιοχή με αμμοθίνες και τενάγη υφάλμυρου νερού, χώρος που υποδέχθηκε ένα από τα μεγαλύτερα νεκροταφεία της Αθήνας.

Γνωστό ήδη από τα τέλη του 19ου αιώνα, το νεκροταφείο ανασκάπτεται τα τελευταία χρόνια από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων σε συνολική έως σήμερα έκταση δέκα στεμμάτων που απέδωσαν πάνω από 1600 ταφές των γεωμετρικών, αρχαϊκών και κλασικών χρόνων.

Για περισσότερες πληροφορίες: Εργαστήριο Αρχαιολογίας , Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας & Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Σχολή Επιστημών του Ανθρώπου του Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Τηλ. &Fax: 24210.74874.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου