ΤΟΠΙΚΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας

εθελοντική-αιμοδοσία-στο-1ο-γελ-ν-ιωνία-554336

Η κραυγή αγωνίας από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Αχιλλοπουλείου Νοσοκομείου Βόλου αλλά και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη» για την έλλειψη αίματος που παρατηρείται, βρήκε ανταπόκριση στο 1ο Γενικό Λύκειο Ν. Ιωνίας. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς διοργανώνουν και συμμετέχουν σε εθελοντική αιμοδοσία που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1η Μαρτίου, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στο χώρο του σχολείου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Αν έχεις μεγάλη καρδιά, δώρισε αίμα», το σύνθημα της εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργανώνει η σχολική οικογένεια του 1ου Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας. Την αφίσα της αιμοδοσίας μάλιστα, φιλοτέχνησε μαθητής της Α’ Λυκείου, ο Νίκος Τσιακαλάκης.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια, Βάσσα Παρασκευά, είναι η δεύτερη φορά -αλλη είχε διοργανωθεί πριν από δύο χρόνια- που το σχολείο διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία, με στόχο την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Νοσοκομείου για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν. «Το πρόβλημα έλλειψης αίματος που υπάρχει, στάθηκε αφορμή τη δράση που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση όλων μας, μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων πάνω στην αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας», ανέφερε η κ. Παρασκευά, προσθέτοντας ότι ήδη ενδιαφέρον συμμετοχής έχουν εκδηλώσει αρκετοί γονείς μαθητών και εκπαιδευτικοί.

Τη διοργάνωση της αιμοδοσίας ανέλαβε η καθηγήτρια βιολόγος του σχολείου και ταυτόχρονα γραμματέας του Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Μαγνησίας, Ευδοξία-Ειρήνη Φρατζή. «Στην αιμοδοσία δεν συμμετέχουν μαθητές, λόγω ηλικίας. Συμμετέχουν όμως γονείς και εκπαιδευτικοί. Θέλουμε να αποτελέσουμε πρότυπα για τα παιδιά και μαθητές μας και να τους ευαισθητοποιήσουμε ως αυριανούς πολίτες στις αξίες του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης», σημείωσε η κ. Φρατζή.

Η ίδια, ως πάσχουσα από μεσογειακή αναιμία, βιώνει την αγωνία εύρεσης αίματος. «Κάθε 15 ημέρες οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία χρειάζεται να κάνουν μετάγγιση αίματος. Και τον Ιανουάριο η κατάσταση ήταν τεταμένη. Υπήρχε το άγχος αν θα υπάρχει αίμα. Αυτό γιατί πάντα σε περιόδους γιορτών που υπάρχει μετακίνηση πληθυσμού, καταγράφεται έλλειψη αίματος. Φέτος, υπήρχε έξαρση των ιώσεων, ήταν και η κακοκαιρία και το πρόβλημα έγινε πιο έντονο. Δεν μείναμε ακάλυπτοι, πάντα όμως υπάρχει ανάγκη για αίμα», πρόσθεσε η ίδια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου