ΤΟΠΙΚΑ

Συνεργασία σχολείων του Βόλου και της ομογένειας

συνεργασία-σχολείων-του-βόλου-και-της-554364

Συζήτηση και συμφωνία για συνεργασία σε εκπαιδευτικά θέματα, πιθανής υλοποίησης προγραμμάτων μεταξύ συλλόγων γονέων και ευρύτερα σχολικών κοινοτήτων, «αδελφοποιήσεις» σχολείων, καθώς και αντιμετώπισης των όποιων προβλημάτων προκύπτουν σε οικογένειες που προέρχονται από τη Μαγνησία και βρίσκονται πλέον σε χώρες της Ευρώπης αλλά και αντίστροφα, είχαν στις Βρυξέλλες, στην έδρα της ελληνικής Πρεσβείας, με την συντονίστρια του Γραφείου Εκπαίδευσης Βρυξελλών Δρ. Μυρσίνη Ρουμελιώτου, μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους.

Μάλιστα, ήδη τα πρώτα αποτελέσματα της συνεργασίας είναι ορατά, καθώς μέσω της αλληλογραφίας που αναπτύχθηκε μετά τη συνάντηση, έγινε γνωστό ότι γίνεται διερεύνηση των τρόπων με τους οποίους μπορεί να υπάρξει συνεργασία με ομογενειακά σχολεία, στην ανταλλαγή γνώσεων, αμοιβαίας επίσκεψης μαθητών, γονέων κ.ά.

Το Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης, Βρυξελλών, έχει υπό την ευθύνη του όλα τα ελληνόφωνα σχολεία που βρίσκονται στο Βέλγιο, την Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ελβετία, τη Γαλλία και το Μονακό, ενώ αρκετές είναι πλέον οι οικογένειες που προέρχονται από τη Μαγνησία και τα τελευταία χρόνια έχουν μετακομίσει σε μία από τις παραπάνω χώρες, προσπαθώντας ωστόσο να διατηρήσουν τις εκπαιδευτικές και άλλες σχέσεις με την περιοχή μας.

Συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γονέων

Σημειώνεται ότι συνεργασία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Βόλου υπάρχει πλέον και με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γονέων (European Parents Association), από την οποία δέχθηκε πρόσκληση συμμετοχής στην Πανευρωπαϊκή Συνάντηση Γονέων, που θα γίνει 22-24 Απριλίου 2017 στην Πάφο της Κύπρου, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και την από κοινού αντιμετώπιση θεμάτων – προβλημάτων της παιδείας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ενδιαφέρον με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη των γονέων στις Βρυξέλλες, έδειξαν και οι ευρωβουλευτές (και οι συνεργάτες τους) Στέλιος Κούλογλου, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ελίζα Βόζενμπεργκ και Σοφία Σακοράφα.

Σημειώνεται, ότι στην αντιπροσωπεία του Δ.Σ. των γονέων που βρέθηκαν στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, συμμετείχαν (με κάλυψη εξ ιδίων των όποιων δαπανών), ο πρόεδρος Ηλίας Κουτσερής, η γραμματέας Έφη Διανέλλου, η ειδ. γραμματέας Γεωργία Μπίτση, η ταμίας Ελένη Βεργίνη-Μανιάτη και η έφορος Λιάνα Πασχούδη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου