ΤΟΠΙΚΑ

Νέα ένταση στα Αστέρια Αγριάς

νέα-ένταση-στα-αστέρια-αγριάς-554451

Νέα ένταση επικράτησε χθες στη συνοικία Αστέρια Αγριάς, όταν στις δέκα περίπου το πρωί, την εμφάνισή του έκανε συνεργείο της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Βόλου, για να κλαδέψει δέντρο στο πάρκο, όπου γίνονται εργασίες εγκατάστασης του αντλιοστασίου ακαθάρτων. Πρόκειται για καραγάτσι που εμπόδιζε τις εργασίες.

Στη θέα του ανυψωτικού μηχανήματος και του συνεργείου των δύο υπαλλήλων, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αστέρια Αγριάς, Κων. Θεοδοσόπουλος, κάλεσε άμεσα την αστυνομία. Αστυνομικός από το Α.Τ. Περιφέρειας έσπευσε στην περιοχή και ζήτησε από τον υπάλληλο της Διεύθυνσης Πρασίνου άδεια για το κλάδεμα του δέντρου. Ο υπάλληλος δήλωσε ότι δεν έχει άδεια και το συνεργείο επέστρεψε στη βάση του άπραγο.

«Η καταστροφή που έχει συντελεστεί στο πάρκο είναι τεράστια και δεν αποκαθίσταται. Ήθελαν να κλαδέψουν και το καραγάτσι που εμπόδιζε. Δεν τους το επιτρέψαμε. Επί μήνες μας έχουν κάνει το βίο αβίωτο. Το έργο που ήταν να τελειώσει τέλος Σεπτεμβρίου, ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Και οι υποσχέσεις που μας έδωσαν ότι δεν πρόκειται να καταστραφεί το πάρκο, αποδείχθηκαν κούφια λόγια. Τώρα μας λένε ότι θα αποκαταστήσουν το πάρκο. Να μας στείλουν μακέτα να δούμε πώς οραματίζονται ότι θα το κάνουν», ανέφερε ο κ. Θεοδοσόπουλος.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι καθημερινά επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι των κατοίκων, οι οποίοι εξ αρχής ζητούσαν χωροθέτηση του αντλιοστασίου 100 μέτρα μετά το πάρκο για να μην καταστραφεί ο μοναδικός πνεύμονας πρασίνου της περιοχής.

«Μας δουλεύουν. Το πάρκο έχει καταστραφεί και την ίδια ώρα οι κάτοικοι, εκτός από το θόρυβο και τη ρύπανση που προκαλείται, έχουμε μείνει εδώ και δύο μήνες χωρίς τηλέφωνα», συμπλήρωσε ο κ. Θεοδοσόπουλος.

Πληροφορίες που έχουν από τον εργολάβο, αναφέρουν ότι η ολοκλήρωση των εργασιών είναι πλέον θέμα ημερών. «Έως τέλος της εβδομάδας, εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες. Περιμένουμε την αποκατάσταση», τόνισε ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αστέρια Αγριάς.

Ο Δήμος Βόλου

Σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Δήμου Βόλου, αναφέρονται τα εξής: «Το καρναβάλι των γραφικών στην περιοχή Αστέρια Αγριάς συνεχίζεται, και πλέον οι προθέσεις, οι σκοπιμότητες και τα ιδιοτελή κίνητρα των πολιτικών προβοκατόρων, που παρακινούν και παγιδεύουν στα άνομα και αήθη σχέδια τους τους κατοίκους της περιοχής, δεν μπορούν να αποκρυφτούν.

Το συγκεκριμένο έργο, Θεού θέλοντος και γραφικών επιτρεπόντων, θα ολοκληρωθεί, βάσει του σχεδιασμού, την επόμενη εβδομάδα και αμέσως μετά θα αρχίσει η εντυπωσιακή ανάπλαση και η αναβάθμιση του περιβάλλοντος τόσο στο άλσος – παρκάκι, όσο και στους γύρω δρόμους, εργασίες για τις οποίες δυστυχώς μας έχουν κάνει να αναρωτιόμαστε αν το αξίζουν, αφού με τις ενέργειες τους δείχνουν βολεμένοι και ικανοποιημένοι από το μίζερο και το ελάχιστο, που τους παρείχαν μέχρι σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση ενημερώνουμε όλες τις πλευρές ότι τίποτα δεν μπορεί να παρεμποδίσει τη δημοτική αρχή από την ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού περιβαλλοντικού και αναπτυξιακού αυτού έργου, και όσοι το επιχειρήσουν θα έχουν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου. Οι όποιες καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν έως σήμερα και όσες ενδεχομένως υπάρξουν στο μέλλον οφείλονται στις υπονομευτικές για την πρόοδο του έργου ενέργειες τους και μόνο. Ας σοβαρευτούν, λοιπόν, και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου