ΤΟΠΙΚΑ

Με κούραση και απογοήτευση η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει «ιδιαιτέρως επικίνδυνη» έξοδο με την Πόρτσμουθ

με-κούραση-και-απογοήτευση-η-μάντσεστ-851206

Η κούραση του ταξιδιού αλλά και η απογοήτευση από τη μέτρια εμφάνιση εναντίον της Ρόμα είναι στοιχεία αρκετά για να χαρακτηρίσουν «ιδιαιτέρως επικίνδυνη» την έξοδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, αντιμετωπίζει αύριο Σάββατο την Πόρτσμουθ. Το «Φράτον Παρκ» δεν είναι και η πιο εύκολη έδρα της Πρέμιερσιπ, ενώ παράλληλα πρόκειται για ένα ματς ύψιστης σημασίας για τους «κόκκινους διαβόλους», οι οποίοι διατηρούν διαφορά έξι βαθμών από την Τσέλσι. Αν περάσει από την έδρα της Πόρτσμουθ, η Γιουνάιτεντ θα έχει πραγματοποιήσει αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Πρώτον, γιατί ευνοείται από το πρόγραμμα, καθώς μεσολαβούν δέκα ημέρες έως τον επόμενο αγώνα της στο πρωτάθλημα. Δεύτερον, γιατί ακολουθούν δύο θεωρητικά εύκολες εντός έδρας αναμετρήσεις με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (17/4) και τη Μίντλεσμπρο (21/4). Και τρίτον, γιατί το μεγάλο ντέρμπι με την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» έχει μετατεθεί για τις 9 Μαϊου, ημερομηνία στην οποία ίσως έχουν κριθεί τα πάντα.

Ολα αυτά συνδυάζονται με το δύσκολο πρόγραμμα της Τσέλσι, η οποία το Σάββατο υποδέχεται την Τότεναμ, την ομάδα που «ίδρωσε» για να αποκλείσει στο κύπελλο Αγγλίας. Μεθαύριο αρχίζει για τους «μπλε» ένας αγωνιστικός Γολγοθάς, ο οποίος συνεχίζεται στο «Μεστάγια» την επόμενη Τετάρτη με τη ρεβάνς εναντίον της Βαλένθια και ακολουθούν ο ημιτελικός κυπέλλου με τη Μπλάκμπερν και δύο σερί εκτός έδρας αγώνες στο πρωτάθλημα με τη Γουέστ Χαμ (18/4) και τη Νιούκαστλ (22/4). Με όλα αυτά τα δεδομένα, η πλάστιγγα γέρνει… δραματικά υπέρ της Γιουνάιτεντ όσον αφορά την κατάκτηση του τίτλου, γι΄ αυτό η Τσέλσι δεν έχει το παραμικρό περιθώριο απωλειών στο λονδρέζικο ντέρμπι με την Τότεναμ.

Από τους υπόλοιπους αγώνες, το ενδιαφέρον στρέφεται στη μάχη της «ουράς», με την Τσάρλτον και τη Γουέστ Χαμ να έχουν πολύ δύσκολους εκτός έδρας αγώνες με τη Μάντσεστερ Σίτι και την Αρσεναλ, αντίστοιχα. Ετσι, δίνεται στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ η ευκαιρία να πάρει βαθμολογική «ανάσα», αν καταφέρει να νικήσει την αδιάφορη Νιούκαστλ στο «Μπράμαλ Λέιν». Επίσης, η Ρέντινγκ, η οποία παραμένει στη διεκδίκηση μιας θέσης στο κύπελλο UEFA, υποδέχεται τη Λίβερπουλ και η Εβερτον θέλει τη νίκη επί της Φούλαμ για να διατηρηθεί σε ευρωπαϊκή «τροχιά».

Η Πρέμιερ Λιγκ συνεχίζεται τη Δευτέρα με έξι αναμετρήσεις, στην πλειοψηφία τους χωρίς μεγάλο ενδιαφέρον. Ξεχωρίζει μόνο το Μπόλτον-Εβερτον, όπου ο νικητής θα «αγκαλιάσει» την έξοδο στο UEFA, και το Τσάρλτον-Ρέντινγκ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 32ης και της 33ης ημέρας:
Παρασκευή, 6/4
Μάντσεστερ Σίτι-Τσάρλτον
Εβερτον-Φούλαμ

Σάββατο, 7/4
Αρσεναλ-Γουέστ Χαμ
Μπλάκμπερν-Αστον Βίλα
Τσέλσι-Τότεναμ
Μίντλεσμπρο-Γουότφορντ
Πόρτσμουθ-Μάντσεστερ Γ.
Ρέντινγκ-Λίβερπουλ
Σέφιλντ Γιουν.-Νιούκαστλ
Γουϊγκαν-Μπόλτον

Δευτέρα, 9/4
Αστον Βίλα-Γουίγκαν
Μπόλτον-Εβερτον
Τσάρλτον-Ρέντινγκ
Φούλαμ-Μάντσεστερ Σίτι
Νιούκαστλ-Αρσεναλ
Γουότφορντ-Πόρτσμουθ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 31 αγώνες)
Μάντσεστερ Γιουν. 78
Τσέλσι 72
Λίβερπουλ 57
Αρσεναλ 55 -30αγ.
Μπόλτον 50
Τότεναμ 48
Εβερτον 47
Ρέντινγκ 44
Πόρτσμουθ 43
Μπλάκμπερν 40
Νιούκαστλ 37
Μίντλεσμπρο 36
Μάντσεστερ Σίτι 36 -30αγ.
Φούλαμ 35
Αστον Βίλα 35
Γουίγκαν 33
Σέφιλντ Γιουν. 31
Τσάρλτον 30
Γουέστ Χαμ 26
Γουότφορντ 20

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου