ΤΟΠΙΚΑ

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του ΕΠΑΛ Αγριάς στους «Μύλους Λούλη και στην «Εύρηκα»

εκπαιδευτική-επίσκεψη-μαθητών-του-επ-554734

Οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ Αγριάς του τομέα Οικονομίας- Διοίκησης επισκέφθηκαν την Πέμπτη 16/2/2017 το εργοστάσιο χημικών «ΕΥΡΗΚΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.», στη βιομηχανική περιοχή Βόλου, στα πλαίσια διδακτικής επίσκεψης που προετοίμασαν οι καθηγητές Σουλτάνα Κοντού, Ελένη Μαλαχιά, Κλεοπάτρα Βουζαρά.

Όπως σημειώνεται από τη διεύθυνση του σχολείου πριν από την επίσκεψη οι μαθητές ενημερώθηκαν από τους καθηγητές και το διαδίκτυο για τη λειτουργία του εργοστασίου και έγινε συστηματική προετοιμασία της επίσκεψης που περιλάμβανε:

-Δημιουργία στο σχολείο ερωτηματολόγιου για τις συνθήκες εργασίας

-παρασκευή με τη βοήθεια της καθηγήτριας Φυσικής Αμαλίας Αποστολίνα, σαπουνιών, με πρώτη ύλη ελαιόλαδο, εκχύλισμα από αρωματικά φυτά, αποξηραμένα βότανα και εσπεριδοειδή. Τα σαπούνια ωρίμασαν για ένα μήνα στο εργαστήριο του σχολείου. Τα παιδιά δημιούργησαν μια συσκευασία δώρου πολύ εντυπωσιακή και το προσέφεραν συμβολικά στους εργαζόμενους της επιχείρησης. Το δώρο παρέλαβε η υπεύθυνη ανθρώπινου δυναμικού της ΕΥΡΗΚΑ κ. Ειρήνη Σωτηροπούλου.

Τους μαθητές υποδέχθηκε στην είσοδο της μονάδας παραγωγής ο χημικός κ. Γεώργιος Πούσιας. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία αφ’ ενός μεν να ξεναγηθούν στο εργοστάσιο και να δουν τη γραμμή παραγωγής πολλών προϊόντων όπως: ΑΡΟΞΟΛ, Λευκαντικό ΕΥΡΗΚΑ, καθαριστικό τζαμιών κ.α και αφετέρου να ενημερωθούν από τους υπεύθυνους για την ιστορία του εργοστασίου, τη λειτουργία του καθώς επίσης και να θέσουν τα ερωτήματα που είχαν προετοιμάσει καθώς και αυτά που τους δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της ξενάγησης.

Στα ερωτήματα μαθητών και καθηγητών απάντησαν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης κ. Ειρήνη Σωτηροπούλου, υπεύθυνη ανθρώπινου δυναμικού, κ. Γιώργος Πούσιας χημικός και η κ. Φώφη Ματάκη υπεύθυνη πωλήσεων. Η επιχείρηση προσέφερε στους μαθητές ως δώρο απορρυπαντικά ΕΥΡΗΚΑ ΜΑΣΣΑΛΙΑΣ.

Η επίσκεψη αυτή, όπως και η επίσκεψη στο εργοστάσιο ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε που προηγήθηκε, αποτέλεσε για μαθητές και καθηγητές μια μοναδική εμπειρία στο πλαίσιο των διδακτικών επισκέψεων των επαγγελματικών Λυκείων στις οποίες το σχολείο μας έχει μεγάλη συμμετοχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου