ΤΟΠΙΚΑ

Νεκρός 60χρονος από αναθυμιάσεις στο σπίτι του στη Ν. Δημητριάδα

νεκρός-60χρονος-από-αναθυμιάσεις-στο-σπ-555439

Τραγικό δυστύχημα στη Νέα Δημητριάδα με θύμα 60χρονο Βολιώτη, πολύ γνωστό dj στην πόλη. Πρόκειται για τον Ηλία Μητσάκη, ο οποίος έμενε μόνος στο ισόγειο διπλοκατοικίας. Ο άτυχος άνδρας κατέληξε από την εισπνοή αναθυμιάσεων μικρής εστίας πυρκαγιάς, η οποία προκλήθηκε πιθανότατα από θερμάστρα.

Γύρω στις 6.30 το απόγευμα, οικεία πρόσωπα του άτυχου άνδρα καλούσαν σε βοήθεια το ΕΚΑΒ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου. Επρόκειτο για την αδερφή του θανόντος και τον σύζυγό της, που είχαν αντιληφθεί τα σύννεφα καπνού, καθώς μένουν στον επάνω όροφο από το σπίτι του 60χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος είχε εντοπιστεί πεσμένος στο πάτωμα στην είσοδο της κρεβατοκάμαρας σε ύπτια θέση. Αμεσα έσπευσε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το πλήρωμα του οποίου, δυστυχώς, σύμφωνα με πληροφορίες, παρέλαβε νεκρό τον άτυχο άνδρα.

Η σορός του 60χρονου μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου διαπιστώθηκε και τυπικά ο θάνατός του.

Στο μεταξύ, στον τόπο έσπευσε πυροσβεστικό όχημα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου. Οι πυροσβέστες, σύμφωνα με πληροφορίες, αντίκρισαν μικρή εστία πυρκαγιάς στο χαλί και έκαναν άμεσα κατάσβεση χωρίς να απαιτηθούν πολλές ενέργειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά το πιθανότερο είναι ότι εκδηλώθηκε από τη θερμάστρα, η οποία ήταν πεσμένη στο χαλί. Η φωτιά που εκδηλώθηκε, σιγόκαιγε το χαλί με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί καπνός, ενώ η πυρκαγιά επεκτάθηκε και σε καρέκλα.

Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου συνέχιζε έως αργά χθες το βράδυ τη συλλογή στοιχείων για το τι ακριβώς συνέβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα του μοιραίου ο άτυχος 60χρονος ίσως κοιμόταν. Από τις αναθυμιάσεις εκτιμάται ότι δεν πρόλαβε να αντιδράσει άμεσα. Αντιμετώπιζε σημαντικό πρόβλημα με την υγεία του, η οποία ήταν επιβαρυμένη.

Καθώς δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί, προφανώς έχασε τις αισθήσεις του από τις μεγάλες ποσότητες καπνού που εισέπνευσε. Δυστυχώς, όταν οι συγγενείς του αντιλήφθηκαν την πυρκαγιά ήταν ήδη αργά. Τα σύννεφα καπνού «έπνιγαν» το σπίτι.

Για το δυστύχημα ενημερώθηκε και το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου. Τόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία όσο και το Αστυνομικό Τμήμα έλαβαν καταθέσεις από οικεία πρόσωπα του θανόντος.

Το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας απορρίφτηκε. Για τα ακριβή αίτια θανάτου του 60χρονου αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα νεκροψία–νεκροτομή.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου