ΤΟΠΙΚΑ

Ακύρωσαν το Καρναβάλι στα Ανω Λεχώνια λόγω πένθους

ακύρωσαν-το-καρναβάλι-στα-ανω-λεχώνια-555498

Βαριά έπεσε στα Ανω Λεχώνια η σκιά του θανάτου. Τρεις άνθρωποι, που διένυαν την έκτη δεκαετία της ζωής τους, έφυγαν το τελευταίο δίμηνο, βυθίζοντας στο πένθος τις οικογένειες και τους συγχωριανούς τους. Το χωριό που ετοιμαζόταν να γιορτάσει παραδοσιακά όπως κάθε χρόνο την Κυριακή των Απόκρεω, αποφάσισε να ακυρώσει τις καρναβαλικές εκδηλώσεις σε ένδειξη πένθους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι σύλλογοι της περιοχής και το τοπικό συμβούλιο Άνω Λεχωνίων, ετοιμαζόταν πυρετωδώς το τελευταίο διάστημα για το Καρναβάλι της ερχόμενης Κυριακής.

Παραδοσιακά κάθε χρόνο, τις δυνάμεις τους ενώνουν τοπικό συμβούλιο Άνω Λεχωνίων, Χορευτικός Όμιλος Άνω Λεχωνίων, Εξωραϊστικός Όμιλος Πλατανιδίων, Εθελοντικός Σύλλογος Άνω Λεχωνίων και Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Άνω Λεχωνίων. Έτσι και φέτος τα μέλη των πέντε συλλόγων, συνεργάστηκαν ετοίμασαν άρματα και στολές, ενώ ενδιαφέρον συμμετοχής είχαν εκδηλώσει και ελεύθεροι καρναβαλιστές.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε έναρξη του χορού με κρασί και τσίπουρο από την πλατεία των Άνω Λεχωνίων, παρέλαση σε όλο το χωριό και κατάληξη στο πάρκινγκ Μουρογιάννη, όπου παραδοσιακά γίνεται το κάψιμο του καρνάβαλου.

Ωστόσο, η σκιά του θανάτου έπεσε βαριά πάνω από τις αποκριάτικες εκδηλώσεις. Την περασμένη Δευτέρα, το χωριό θρήνησε την απώλεια ενός ακόμη ανθρώπου. Του 61χρονου Ιωάννη Ανθή. Δεν ήταν ο μοναδικός θάνατος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου, Νίκο Νομικό, το τελευταίο δίμηνο, το χωριό έχει χάσει τρεις νέους ανθρώπους. Του Αποστόλη Λυχναρά, του Δημήτρη Ρέπουλη και προ ημερών του Γιάννη Ανθή. «Όλο το χωριό είναι συγκλονισμένο από τους απανωτούς θανάτους. Ήταν αγαπητοί συγχωριανοί, εργατικοί, οικογενειάρχες», ανέφερε ο κ. Νομικός.

Δεν θα μπορούσε το χωριό να γιορτάζει την Αποκριά, την ίδια ώρα που τρεις οικογένειες θρηνούν τις απώλειες των δικών τους ανθρώπων και μάλιστα σε σχετικά νεαρή ηλικία. Δεν θα μπορούσε να γίνει η παρέλαση σε όλο το χωριό, όταν κάποια σπίτια θα είναι κλειστά λόγω πένθους.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη. Οι εκδηλώσεις για την Αποκριά ακυρώνονται σε ένδειξη πένθους και συμπαράστασης στις οικογένειες των Άνω Λεχωνίων που έχασαν πρόωρα τους ανθρώπους τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου