ΤΟΠΙΚΑ

«Φωτιά» οι τιμές οπωροκηπευτικών στην αγορά του Βόλου

φωτιά-οι-τιμές-οπωροκηπευτικών-στη-555524

Λεμόνια έως και 2,50 ευρώ το κιλό, μαρούλια προς 3,90 ευρώ το κιλό, πιπεριές που αγγίζουν ακόμη και τα 4,50 ευρώ το κιλό. Τιμές–φωτιά στα οπωροκηπευτικά στην αγορά του Βόλου κατέγραψε κλιμάκιο του Τμήματος Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, που διενήργησε τις καθιερωμένες τιμοληψίες. Σύμφωνα με το δελτίο πιστοποίησης λιανικών τιμών φρέσκων οπωροκηπευτικών για το δεύτερο δεκαπενθήμερου του Φεβρουαρίου, το κόστος τους συνεχίζει την κούρσα ανόδου που ξεκίνησε ήδη από τον Ιανουάριο, με τις χιονοπτώσεις και τον παγετό που επικράτησε.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Πρόκειται για ράλι ανόδου τιμών. Αυτό μπορούμε να το αποδώσουμε στην αύξηση της τιμής των καυσίμων αλλά και στις καταστροφές που προκάλεσε στα οπωροκηπευτικά η χιονόπτωση και ο παγετός του Ιανουαρίου. Είναι δεδομένες οι ελλείψεις σε ορισμένα προϊόντα, όπως για παράδειγμα στα λεμόνια, και ως εκ τούτου και οι τιμές, είναι τσιμπημένες σε σχέση με αντίστοιχες περιόδους», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, Νικόλαος Πουρνάρας.

Σύμφωνα με τις τιμοληψίες του Τμήματος Εμπορίου, απλησίαστα είναι όσον αφορά την τιμή πώλησής το σπανάκι, η τιμή του οποίου φθάνει ακόμη και τα 3,60 ευρώ το κιλό (η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 2,68 ευρώ το κιλό), το σέλινο, που πωλείται ακόμη και προς 3,80 ευρώ το κιλό (μέση τιμή 2,95 ευρώ), το πράσο, που πωλείται προς 3,80 ευρώ το κιλό (μέση τιμή 2,09 ευρώ), αλλά και οι πατάτες, που πωλούνται προς 1,50 ευρώ το κιλό (μέση τιμή 0,95 ευρώ).

Στα ύψη οι τιμές και στις πιπεριές: έως 4,50 ευρώ το κιλό οι πιπεριές για γεμιστά, έως 4,50 ευρώ οι πιπεριές κέρατο και 4,20 ευρώ οι πιπεριές Φλωρίνης. Την ανιούσα έχουν πάρει ακόμη τα παντζάρια που ξεκινούν από 1,30 ευρώ το κιλό και φθάνουν έως και τα 2,50 ευρώ το κιλό, αλλά και οι μπανάνες, με τη μέση τιμή να κυμαίνεται στα 1,86 ευρώ το κιλό και την ανώτερη τιμή στα 2,50 ευρώ το κιλό.

Κολοκύθια έως και 4,20 ευρώ το κιλό πωλούνται στην τοπική αγορά, τα χλωρά κρεμμύδια έως τα 3,80 ευρώ το κιλό, ενώ τα ξερά έως και 1,50 ευρώ το κιλό.

Οι προβλέψεις για αύξηση της τιμής των οπωροκηπευτικών μετά τον παγετό επιβεβαιώνονται, με το «καλάθι της νοικοκυράς» να παίρνει φωτιά.

Ελεγχοι για σαρακοστιανά

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον κ. Πουρνάρα ξεκινούν σήμερα από το τμήμα εμπορίου, έλεγχοι στην αγορά του Βόλου για τον έλεγχο της ποιότητας των σαρακοστιανών προϊόντων ενόψει της Καθαράς Δευτέρας και της έναρξης της νηστείας μέχρι το Πάσχα.

Ένα κλιμάκιο πρόκειται να ξεκινήσει σήμερα ελέγχους, δύο κλιμάκια θα βγουν την Πέμπτη, άλλο ένα την Παρασκευή, και ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα θα γίνουν έλεγχοι σε συνεργασία και με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου