ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτης υποψήφιος στις εκλογές της Ολλανδίας

βολιώτης-υποψήφιος-στις-εκλογές-της-ο-557418

Ενας Βολιώτης στα έδρανα της Ολλανδικής Βουλής; Αυτό θα το ξέρουμε στις 15 Μαρτίου που διεξάγονται οι βουλευτικές εκλογές. Μέχρι τότε πάντως ο Βόλος έχει κάθε δικαίωμα να … καμαρώνει για τον νεαρό Σταύρο Θεοχάρη, το 27χρονο Βολιωτάκι, που είναι υποψήφιος στις επερχόμενες Ολλανδικές εκλογές με το κόμμα Hero Brinkman (Ondernemers Partij) και μάλιστα στην τιμητική έβδομη θέση στην λίστα του κόμματος!

Ο Σταύρος Θεοχάρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Στα 13 του χρόνια έφυγε μαζί με την οικογένειά του για την Ολλανδία. Σήμερα δραστηριοποιείται στη Χάγη μαζί με την οικογένειά του που διατηρούν ένα από τα γνωστότερα εστιατόρια της πόλης. Ο ίδιος σπουδάζει Νομική ενώ «το μικρόβιο» της πολιτικής τον οδήγησε τα τελευταία χρόνια να ασχοληθεί με το κόμμα του Hero Brinkman OndernemersPartij στη νεολαία του οποίου είναι πρόεδρος. Το Βόλο δεν τον αποχωρίστηκε ποτέ, αφού δύο μήνες κάθε καλοκαίρι επισκέπτεται το Βόλο για να δει συγγενείς και φίλους.

Τον περασμένο Νοέμβριο ο πρόεδρος του κόμματος, αναζητώντας φρέσκα πρόσωπα για να επικοινωνήσουν τις θέσεις του κόμματος, του πρότεινε να είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές της χώρας και έτσι το αποφάσισε, αφού το συγκεκριμένο κόμμα εκπροσωπεί τη μεσαία τάξη και τους μικρομεσαίους.

«Είναι για μένα μία πρωτόγνωρη εμπειρία και ταυτόχρονα μία πρόκληση» σημείωσε χθες το απόγευμα μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Πιστεύω ότι υπάρχει η δυνατότητα και αυτό θέλω να κάνω: να αποκτήσουμε εμείς οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες φωνή στη Βουλή. Η εμπειρία είναι πράγματι συναρπαστική».

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο νεαρός Βολιώτης επισημαίνει ότι και στην Ολλανδία οι επιχειρήσεις έχουν πληγεί. «Η κρίση μας έχει επηρεάσει. Υπάρχει υψηλό ΦΠΑ από 19% στο 21% ενώ επίσης έχει μειωθεί η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών» σημειώνει ο Σταύρος Θεοχάρης εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι οι προτάσεις που έχει παρουσιάσει το κόμμα του στους πολίτες.

Αναφερόμενος στα όσα διαδραματίζονται στην Ελλάδα, ο 27χρονος δήλωσε ότι τα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα απασχολούν την ολλανδική πολιτική σκηνή, εάν και το τελευταίο διάστημα μονοπωλούν οι εκλογές στη χώρα.

Ο Σταύρος Θεοχάρης ζει στη Χάγη και η ενασχόληση του με το Ondernemers Partij άρχισε με κίνητρο να βοηθήσει την οικογενειακή επιχείρηση που διατηρούν οι γονείς του, και κατ’ επέκταση όλους τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες που πασχίζουν να σταθούν στα πόδια τους και να ανταγωνιστούν τους κολοσσούς και τις πολυεθνικές, όπως ανέφερε.

Η προσωπική του σελίδα στο FB τις τελευταίες εβδομάδες έχει κατακλυστεί από μηνύματα στήριξης από φίλους του από το Βόλο, την Ελλάδα και Ολλανδούς.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω -γράφει στο FB- όλους όσοι μου έχουν στείλει υπέροχα μηνύματα! Η πολιτική για εμένα είναι κάτι με το οποίο πάντα ήθελα να ασχοληθώ και θεωρώ πως η νεολαία σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα μπορεί να αλλάξει πράγματα με γνώμονα πλέον την αλήθεια και όχι το ψέμα. Πλέον σε όλες τις χώρες το έχει βαρεθεί ο κόσμος αυτό το πράγμα.

Η συμμετοχή μου στις επερχόμενες ολλανδικές βουλευτικές εκλογές έχει να κάνει με την ταυτοποίηση μου με τις θέσεις ενός νέου κόμματος, που με εξαίρεση ενός ατόμου που έχει την πολιτική εμπειρία, αποτελείται από άτομα που ενασχολούνται με μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Είμαι σίγουρος πως το Ondernemers Partij μετά τις 15 Μαρτίου θα βρίσκεται στην ολλανδική βουλή και θα ανταμειφθεί η σκληρή δουλειά όλων!

Ελπίζω πως οι Έλληνες της Ολλανδίας ως μικρομεσαίοι επιχειρηματίες θα στηρίξουν καταρχάς τις επιχειρήσεις τους και εμένα ψηφίζοντας στις 15 Μαρτίου, LIJST 12 Nummer 7! #ondernemerspartij».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου