ΤΟΠΙΚΑ

Ψάχνουν τις εταιρίες – “βιτρίνα”

ψάχνουν-τις-εταιρίες-βιτρίνα-851206

Τη δράση κυκλώματος με εταιρίες-«βιτρίνες» που διακινούσαν προμήθειες για τους μεσάζοντες και τους διακινητές των κρατικών ομολόγων φαίνεται πως αποκαλύπτουν τα πρώτα στοιχεία των ερευνών που διεξάγουν οι ανακριτικές αρχές για την υπόθεση της Ακρόπολις.
Σύμφωνα με «Το Βήμα», τα παραστατικά για την κίνηση των λογαριασμών που έχουν ζητηθεί από τράπεζες του εξωτερικού αναμένονται στην Αθήνα μετά το Πάσχα.
Όπως δείχνουν οι έρευνες, οι έρευνες δείχνουν ότι γύρω από τον Θ.Πρινιωτάκη της Ακρόπολις και τον χρηματιστή του Λονδίνου Γ.Παπαμαρκάκη κινήθηκαν μια σειρά άλλα πρόσωπα που διακινούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά και ίσως έχουν σχέσεις με κρατικούς λειτουργούς.
Περίπου 10 ημέρες μετά την ενημέρωση του ΤΕΑΔΥ και του ΤΕΑΠOΚΑ από τον κ. Πρινιωτάκη για την έκδοση του «κρυφού» ομολόγου και το «κλείδωμα» της συμφωνίας για την αγορά του από τα Ταμεία, στα νησιά Κέιμαν ιδρύθηκε μια νέα offshore εταιρεία, από τον κ. Παπαμαρκάκη. Η ενημέρωση των Ταμείων από την Ακρόπολις πρέπει να ολοκληρώθηκε ως τις 16 Νοεμβρίου του 2006 και στις 24 Νοεμβρίου ιδρύθηκε η North Principal Investments Fund Limited.
Πρόκειται για την εταιρία του κ. Παπαμαρκάκη η οποία έστειλε μέσω της Morgan Stanley και της Τράπεζας Πειραιώς το έμβασμα των 4,2 εκατ. ευρώ στην offshore Forest Dove, η οποία ανήκει στον αντιπρόεδρο της Ακρόπολις Θ.Πρινιωτάκη.
Η διασύνδεση των προαναφερόμενων εταιρειών, αλλά και κάποιων άλλων στην Κύπρο, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, αποδεικνύει την αδιαμφισβήτητη ύπαρξη προμηθειών σε πρόσωπα που συνδέονται με ασφαλιστικά ταμεία, καθώς τόσο οι ημερομηνίες στην κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών όσο και τα ποσά που διακινήθηκαν συμπίπτουν με τις πληροφορίες που έχουν συλλεγεί από άλλες πηγές.
Η έρευνα των ανακριτικών αρχών αποκάλυψε επίσης μία ακόμη εταιρεία-«βιτρίνα» που λειτουργεί στην Κύπρο, η οποία συνδέεται με κίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών προς την Αθήνα. Πρόκειται για την εταιρεία Lordos Holdings Ltd, στην οποία μέχρι πρότινος ήταν μέτοχοι τόσο ο κ. Πρινιωτάκης όσο και συνέταιρός του στην Κρήτη, με τον οποίο διατηρεί βενζινάδικο στο οποίο επίσης έχουν εντοπιστεί ασυνήθιστα υψηλά εμβάσματα την επίμαχη περίοδο.
Στις 30 Μαρτίου, οι δύο άνδρες πούλησαν τις μετοχές τους και αποχώρησαν από την εταιρεία Lordos, εισπράττοντας ο πρώτος 1.265.000 ευρώ και ο δεύτερος 525.355,60 ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου