ΤΟΠΙΚΑ

Κεκλεισμένων των θυρών το σχολικό συμβούλιο στο Λύκειο Αγριάς

κεκλεισμένων-των-θυρών-το-σχολικό-συμ-562142

Κλειδωμένους έξω από το σχολικό προαύλιο κράτησαν χθες μαθητές του Γενικού Λυκείου Αγριάς, καθηγητές και γονείς που προσήλθαν για το σχολικό συμβούλιο στον απόηχο του προχθεσινού αιματηρού επεισοδίου. Μερίδα μαθητών προχώρησε χθες σε νέα κατάληψη, και το σχολικό συμβούλιο συνεδρίασε ατύπως, με τους μισούς μαθητές μέσα από τα κάγκελα της αυλόπορτας και τους άλλους μισούς έξω από αυτά, μαζί με καθηγητές και γονείς. Ανάμεσά τους και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το σχολικό συμβούλιο είχε συγκληθεί για χθες το πρωί, στον απόηχο του προχθεσινού αιματηρού επεισοδίου, όταν γονείς και μαθητές ήρθαν στα χέρια με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό στο πρόσωπο ενός γονιού και ενός μαθητή. Οι γονείς επιχείρησαν να σπάσουν το λουκέτο και να αποτραπεί η νέα κατάληψη, οι μαθητές αντιστάθηκαν και τα… αίματα δεν άργησαν να ανάψουν.

Όταν γονείς, εκπαιδευτικοί και μερίδα μαθητών προσήλθαν χθες το πρωί στο σχολείο, το είδαν κλειδωμένο. Μερίδα μαθητών είχε φροντίσει από νωρίς να κλειδώσει με λουκέτο και να προχωρήσει σε νέα κατάληψη. Οι μαθητές αρνήθηκαν να ξεκλειδώσουν το λουκέτο και να επιτρέψουν σε άλλους συμμαθητές τους, γονείς και εκπαιδευτικούς να μπουν μέσα.

Ο κ. Σαβελίδης, που έδωσε το παρών, ζήτησε από καταληψίες μαθητές να του πουν τι έχει συμβεί. Οι μαθητές μίλησαν για άδικες αποβολές που επιβλήθηκαν σε δύο συμμαθητές τους αλλά και για την ποινή που επιβλήθηκε στην ομάδα βόλεϊ, να μην παίξει σε ενδοσχολικό αγώνα με άλλο λύκειο.

Μετά από παρέμβαση του κ. Σαβελίδη, δόθηκε εντολή για τη διεξαγωγή του σχολικού αγώνα βόλεϊ, ενώ δόθηκε διπλό ραντεβού για την εκτόνωση της κρίσης: ένα σήμερα με τη συμμετοχή της Δευτεροβάθμιας, των καθηγητών και γονέων στις 2 το μεσημέρι, μετά τη διανομή των σχολικών ελέγχων, και ένα με τους μαθητές το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας.

Μετά τη συζήτηση που έγινε φαίνεται ότι η ένταση εκτονώθηκε κι ότι σήμερα το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά.

«Το μεμονωμένο περιστατικό δεν χαρακτηρίζει το Γενικό Λύκειο Αγριάς, το οποίο καταγράφει συνεχείς επιτυχίες στις πανελλαδικές εξετάσεις, σε διεθνή προγράμματα και δράσεις. Προτείνω στους παράγοντες της εκπαίδευσης αλλά και της κοινωνίας να χειρίζονται με ενσυναίσθηση και δημοκρατία τις κρίσεις. Μπαίνοντας ο ένας στη θέση του άλλου και επιχειρώντας να κατανοήσουν τη θέση του καθενός βρίσκονται λύσεις», σχολίασε ο κ. Σαβελίδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου