ΤΟΠΙΚΑ

Χούλιγκαν με βεβαρημένο παρελθόν

χούλιγκαν-με-βεβαρημένο-παρελθόν-851206

Εναν 23χρονο οδηγό ταξί από τη Νίκαια με βεβαρημένο παρελθόν «φωτογραφίζουν» οι μαρτυρικές καταθέσεις δύο εκ των κατηγορούμενων οπαδών του Ολυμπιακού ως πιθανό δράστη της δολοφονίας του νεαρού Μ.Φιλόπουλου στα επεισόδια της Παιανίας. Μαρτυρίες και για τους καθοδηγητές της αιματηρής συμπλοκής.
Στις απολογίες δύο εκ των κατηγορουμένων υποδεικνύεται για πρώτη φορά συγκεκριμένο πρόσωπο ως άμεσα εμπλεκόμενο στη δολοφονία του 25χρονου οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου, επισημαίνεται σε σχετικό δημόσιευμα των Νέων.
Οι κατηγορούμενοι, που συγκαταλέγονται σε εκείνους που αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους, «δείχνουν» συνολικά 20 άτομα στα οποία αποδίδουν ενεργό ρόλο στα επεισόδια.
Πέραν του πιθανού δράστη, υποδεικνύουν δύο οργανωτές των επεισοδίων, τους οποίους και εμφανίζουν ως αρχηγούς της Θύρας 7 με τον έναν εξ αυτών να είναι μέλος της διοίκησης στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Μιλούν για άλλους 17 εμπλεκόμενους, τους οποίους κατονομάζουν.
Βάσει της απολογίας 18χρονου οπαδού του Ολυμπιακού, ο πιθανός δράστης της δολοφονίας είναι γύρω στο 1.80, δεν φορούσε κράνος, κρατούσε μαχαίρι και ανήκει στον σύνδεσμο της Νίκαιας. «Κατά 60% αυτός τον σκότωσε» αναφέρει ο κατηγορούμενος.
Ο 23χρονος οδηγός ταξί είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για το μαχαίρωμα ενός νεαρού στην πλατεία Κορυδαλλού πριν από μερικούς μήνες. Επιπλέον έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 30 μηνών για ληστεία σε περίπτερο το 2004 μαζί με άλλα έξι άτομα, σημειώνει Το Βήμα.
Το «ραντεβού του θανάτου»
Απολογούμενος στην 26η τακτική ανακρίτρια κατηγορούμενος οπαδός του Ολυμπιακού περιέγραψε πώς κλείστηκε το «ραντεβού του θανάτου». Ο ίδιος υποστήριξε πως όλα ξεκίνησαν από τον αγώνα της Εθνικής με την Τουρκία στο γήπεδο Καραϊσκάκη.
Ουσιαστικά προκύπτει ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του για ένα πανό του ΑΠΟΕΛ που σηκώθηκε στο «Γ.Καραϊσκάκης» και εξελήφθη ως προβολή από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Το «ραντεβού» κλείστηκε για τον αγώνα βόλεϊ γυναικών Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού• επελέγη η Παιανία για να λύσουν τις διαφορές τους μακριά από τις δυνάμεις της αστυνομίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου