ΤΟΠΙΚΑ

Ημερίδα για τη μητρική γλώσσα

ημερίδα-για-τη-μητρική-γλώσσα-563252

Ημερίδα με θέμα «Προσφυγικές ροές και διδασκαλία της μητρικής γλώσσας. Καλές πρακτικές και προβλήματα» διοργανώνεται αύριο Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου, απ’ τις 18.30 – 21.00, στο αμφιθέατρο «Σαράτσης» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας».

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο, και θα δοθεί βεβαίωση για την παρακολούθησή της.

Η ημερίδα πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Σωματείου Αποδήμων Μαγνήτων «Το Κοινόν των Μαγνήτων» και του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού του ΠΤΠΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (υπεύθυνη κ. Παπαδοπούλου Μαρία). Συνδιοργανωτές το Γραφείο της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Δίκτυο των Τ4Ε Πρωτοβάμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, το Γραφείο Σχολικής Πρακτικής του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (υπεύθυνος κ. Χανιωτάκης), η ΑΡΣΙΣ, η Ύπατη Αρμοστεία, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας, τα 16ο – 30ό Δημοτικά Σχολεία Βόλου και το 9ο Γυμνάσιο Βόλου.

Συντονιστής της εκδήλωσης είναι ο κ. Φίλιππος Κωνσταντινίδης, διευθυντής του 16ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, αιρετός ΠΥΣΠΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου