ΤΟΠΙΚΑ

Η Στάχτου «θυμήθηκε» την Εύη Καρυδάκη

η-στάχτου-θυμήθηκε-την-εύη-καρυδάκη-569073

Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, Θάλεια Στάχτου, η οποία ενόψει του δικαστηρίου της Δευτέρας είχε εκδώσει ανακοίνωση στα μέτρα της, ζητώντας στήριξη στο πρόσωπό της και μόνο, και καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στη στάση εργασίας και την συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια. Η κ. Στάχτου, που με την πρώτη της ανακοίνωση «ξέχασε» τη συγκατηγορούμενή της στην ίδια υπόθεση, Εύη Καρυδάκη, εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση αργά προχθές το βράδυ επιβεβαιώνοντας τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ότι δεν κάθεται μόνη της στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Συγκεκριμένα, με e-mail που έφθασε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στις 10:36 προχθές το βράδυ, η κ. Στάχτου, διόρθωνε την αρχική της ανακοίνωση συμπεριλαμβάνοντας και το όνομα της Εύης Καρυδάκη, γραμματέως του συλλόγου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι χρειάστηκε να προηγηθούν τηλέφωνα διαμαρτυρίας στην κ. Στάχτου, για την παράλειψή της να αναφέρει ότι συγκατηγορούμενή της είναι η Εύη Καρυδάκη, παρόλο που οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που της το υπενθύμισαν στη διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, με την ίδια να αρνείται ότι διώκεται και η κ. Καρυδάκη.

Υπενθυμίζεται ότι την πρόεδρο και τη γραμματέα του συλλόγου έχει μηνύσει ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης. Ο κ. Εσερίδης, κατηγορεί τις εκπροσώπους του συλλόγου για συκοφαντική δυσφήμιση, με αφορμή ανακοίνωση που είχε εκδοθεί εναντίον του για «φασίζουσα συμπεριφορά σε βάρος υπαλλήλων του».

Με την ορθή επανάληψη της ανακοίνωσης του συλλόγου, αργά το βράδυ της Πέμπτης, οι εργαζόμενοι στους δήμους καλούνται να συμμετέχουν σε στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια την ερχόμενη Δευτέρα στις 10 το πρωί για να στηρίξουν όχι μόνο την πρόεδρο Θάλεια Στάχτου αλλά και τη γραμματέα Εύη Καρυδάκη.

Επίθεση σε ΔΑΣ και ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Εντύπωση ωστόσο προκάλεσε μία ακόμη ανακοίνωση-καταγγελία που κατέφθασε χθες το πρωί στο e-mail ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ και υπογράφεται από την παράταξη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας «Συσπείρωση δημοτικών υπαλλήλων, Απόστολος Πλαγεράς».

Μέλος της παράταξης είναι η κ. Στάχτου, η οποία αντί να δικαιολογήσει την «κοντή μνήμη της» με αφορμή τη μήνυση -δεν πέρασαν παρά δύο μήνες από την 2α Δεκεμβρίου, όταν μαζί με την Εύη Καρυδάκη ζητούσαν αναβολή της εκδίκασης της μήνυσης- προχώρησε σε επίθεση εναντίον της ΔΑΣ ΟΤΑ αλλά και του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ! «Της ιστορικότερης εφημερίδας της πόλης», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ιδρυτής της οποίας στην πρώτη ανακοίνωση εμφανίζεται «ο αείμνηστος Παρασκευόπουλος», στην ορθή επανάληψη «ο αείμνηστος Πώποτας», σε καμία όμως από τις δύο ανακοινώσεις, ούτε στη διορθωτική, ο ιδρυτής του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ Αλέξανδρος Μέρος.

Η ανακοίνωση (ορθή επανάληψη) έχει ως εξής:

«Ακόμη ένα χτύπημα στη νοημοσύνη των δημοτικών υπάλληλων αλλά και της κοινωνίας του Βόλου μάς επιφύλαξε ο τακτικισμός του διευθυντηρίου της παράταξης ΔΑΣ ΟΤΑ, με αφορμή τη μήνυση του δημάρχου Αλμυρού Εσερίδη κατά της πρόεδρου Θάλειας Στάχτου και της γραμματέως Εύης Καρυδάκη του συλλόγου μας, που εκδικάζεται τη Δευτέρα στα δικαστήρια του Βόλου, αφού στη συνεδρίαση της 26-1-2017 για την απόφαση στάσης εργασίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι που επιθυμούν να παραβρεθούν στο δικαστήριο, τα μέλη της ΔΑΣ ξέχασαν ότι συνδιωκόμενη είναι και το μέλος της και γραμματέας του συλλόγου, Εύη Καρυδάκη.

Το ίδιο έγινε και μετά το email της ανακοίνωσης το οποίο πήραν στα χέρια τους γύρω στις 1.00 το μεσημέρι, θυμήθηκαν ότι είναι και η γραμματέας κατηγορούμενη το βράδυ.

Το ξέχασαν, φυσικά, είναι σχήμα λόγου, αφού η πρόθεση τους ήταν εμφανής και έγινε σαφέστερη όταν τα εξαπτέρυγα της ενημέρωσης (βλέπε εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ) χωρίς τη στοιχειώδη δεοντολογία της άλλης άποψης, ασπαζόμενα την άποψη της ΔΑΣ, κατηγορούν το σύλλογο ότι καλεί σε στάση εργασίας μόνο για τη δίωξη της προέδρου Θάλειας Στάχτου.

Και καλά οι τακτικιστές των απογόνων της σχολής Γεωργαλά, αλλά χέρι-χέρι με εφημερίδα της πόλης μας; Το προσωπικό μένος έναντι της πολύπλευρης ενημέρωσης; Μετά, όταν θα σας πάρει η μπόρα και εσάς, όπως κάποιους άλλους συναδέλφους σας, θα ανατρέξετε στη δεοντολογία;

Κρίμα, θα τρίζουν τα κόκκαλα του αείμνηστου Πώποτα.

Για τη ΔΑΣ δεν έχουμε να πούμε κάτι, τα λένε όλα οι κινήσεις τους, οι οποίες αποσκοπούν μόνο στο διχασμό των συνάδελφων εργαζόμενων, προκειμένου, έτσι θεωρούν, να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη. Οι μάσκες πέφτουν συνεχώς. Άλλες δέκα πέντε μέρες έμειναν για το καρναβάλι, μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν και κει.

Καλούμε τους συναδέλφους, ανεξάρτητα συνδικαλιστικών και κομματικών επιλογών, να συμμετάσχουν στη δίωρη στάση εργασίας (10.00-12.00) να παρευρεθούν μαζικά στα δικαστήριο, να συμπαρασταθούμε ενάντια στη δίωξη των δυο συνδικαλιστριών».

Το ΕΚΒ στηρίζει Στάχτου – Καρυδάκη

Η διοίκηση του Ε.Κ. Βόλου σε ανακοίνωσή της εκφράζει τη συμπαράστασή της στην κινητοποίηση των εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, την ερχόμενη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, ενάντια στις ποινικές διώξεις συνδικαλιστικών στελεχών του σωματείου τους.

«Το Ε.Κ. Βόλου έχει ρητώς και κατ’ επανάληψη καταδικάσει το μπαράζ των διώξεων, τόσο συνδικαλιστικών στελεχών όσο και απλών εργαζόμενων, στο πλαίσιο της προσπάθειας εκφοβισμού, φίμωσης και ποινικοποίησης της δράσης και της αντίστασής τους, ενάντια στις εκάστοτε εργοδοτικές αυθαιρεσίες».

Η ΔΑΣ ΟΤΑ

Από τη ΔΑΣ ΟΤΑ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η κ. Θ. Στάχτου γνωστή πολιτευτής της περιοχής, (χθες υποψήφια με το ΠΟΤΑΜΙ , αύριο ποιος ξέρει που..), αφού εξαπάτησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, χρησιμοποιώντας τον δικηγόρο της ως πρόσχημα, ότι στην μεθαυριανή δίκη οι κατηγορούμενες είναι μία, αφού εξαπάτησε το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ , το οποίο, στη συνέχεια υποχρεώθηκε να βγάλει διορθωτική ανακοίνωση ότι οι κατηγορούμενες είναι δύο και όχι μία, η κ. Στάχτου, με ανακοίνωση της παράταξης της, ζητάει και τα ρέστα, επιτιθέμενη για άλλη μια φορά στη ΔΑΣ με χυδαίο τρόπο και εκφράσεις.

Η μετατροπή του Δ Σ σε προσωπικό τσιφλίκι αποτελεί μια επικίνδυνη εξέλιξη για το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων.

Καλούμε, καταρχήν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να καταδικάσουν αυτή την άθλια συμπεριφορά και να πάρουν ανοιχτά θέση, καταδικάζοντας την προσωποκεντρική συμπεριφορά της προέδρου. Καλούμε τους συναδέλφους να στείλουν εκεί που πρέπει τέτοιου είδους «συνδικαλιστές», μαυρίζοντας τους στις επόμενες εκλογές του Συλλόγου.

Στα δικαστήρια, την ερχόμενη Δευτέρα 13/2, θα είμαστε όλοι απέξω, αλλά την επομένη θα καθαρίσουμε τους λογαριασμούς, με τους μασκαράδες τύπου Στάχτου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου