ΤΟΠΙΚΑ

Μπάζωναν το ρέμα μπροστά στους ελεγκτές…

μπάζωναν-το-ρέμα-μπροστά-στους-ελεγκτ-851206

Αυθαίρετη επέμβαση στην όχθη του ρέματος Αλυγαρόρεμα στην περιοχή «Καλάμια» Νέων Παγασών. Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας ενημέρωσε χθες κάθε αρμόδια αρχή για την εκτεταμένη καταπάτηση δημόσιας, πιθανότατα, έκτασης, αλλά και μπαζώματος του ρέματος, που δημιουργεί σημαντικούς κινδύνους πλημμυρών για την περιοχή.
«Ο έλεγχος για τις αυθαίρετες παρεμβάσεις στους χειμάρρους της περιοχής θα ενταθεί και οι αυθαιρετούντες θα οδηγούνται στον εισαγγελέα», κατέστησε σαφές ο αντινομάρχης Πολεοδομίας Ηλ. Ξηρακιάς.
Επισήμανε δε ότι πρέπει να γίνει σε όλους κατανοητό ότι οι δημόσιες εκτάσεις και τα ρέματα πρέπει να προστατεύονται. «Είναι καθήκον όλων μας. Οι πρόσφατες καταστροφές στην περιοχή μας πρέπει να μας γίνουν μάθημα», τόνισε.
Η επιτροπή αστυνόμευσης και ελέγχου ρεμάτων της Νομαρχίας Μαγνησίας προχώρησε προχθές σε δεύτερη αυτοψία. Η πρώτη έγινε στις 22 Μαρτίου, ενώ λίγες ημέρες μετά η Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας κατήγγειλε την αυθαίρετη επιχωμάτωση του ρέματος στην Κτηματική Υπηρεσία.
Κατά την παρουσία της επιτροπής, προχθές στις 12 το μεσημέρι φορτηγό αυτοκίνητο -ο αριθμός κυκλοφορίας του οποίου είναι στη διάθεση της υπηρεσίας- εκφόρτωνε υλικά επιχωμάτωσης.
Το κλιμάκιο το οποίο μετέβη στην περιοχή διαπίστωσε να εκτελούνται από αγνώστους εργασίες επιχωμάτωσης κατά μήκος του ρέματος Αλυγαρορέματος με υλικά εκσκαφής, χώματα και βράχους, τα οποία μετέφεραν.
Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών μεταφέρει τις πληροφορίες της ότι η συγκεκριμένη έκταση φέρεται να ανήκει στο Δημόσιο ή στο Δήμο Βόλου.
Από την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι η επιχωμάτωση εκτείνεται σε μήκος 70 μ. περίπου κατά μήκος του ρέματος, καταλαμβάνοντας και ένα τμήμα της όχθης.
Το κλιμάκιο διαπίστωσε επίσης την κοπή κυπαρισσιών, τον ακριβή αριθμό των οποίων δεν είναι δυνατόν να προσδιορίσει λόγω της επιχωμάτωσης των σημείων κοπής τους.
Σε απόσταση 100 μέτρων περίπου διαπίστωσε επίσης επιχωμάτωση με μεταφερθέντα υλικά εκσκαφής. Στην εν λόγω περιοχή υπάρχει αναρτημένη πινακίδα με αριθμό άδειας, η γνησιότητα της οποίας πρέπει να ελεγχθεί, σύμφωνα με την υπηρεσία.
Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών με έγγραφό της χθες έθεσε τα στοιχεία υπόψη της Πολεοδομίας Βόλου, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, του Δασαρχείου Βόλου και της Κτηματικής Υπηρεσίας.
Όπως επισημαίνει η υπηρεσία, σε περίπτωση που δεν υπάρχει άδεια για τις επιχωματώσεις, οι υπεύθυνοι πρέπει να προβούν άμεσα στην άρση όλων των υλικών επιχωμάτωσης. Σε αρνητική περίπτωση η ΝΑΜ θα προβεί στην παραπάνω ενέργεια με δαπάνες οι οποίες θα καταλογιστούν αρμοδίως.
Οι υπηρεσίες θα επιληφθούν της υπόθεσης στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου